Det er mandag og Åndalsnes Avis har fått en ny sjef. Per-Kristian Bratteng innrømmer at han har gledet seg lenge til denne dagen, og starter sin første arbeidsdag med å dele sine høye ambisjoner og mål med staben på huset.

Som tidligere nevnt har Bratteng erfaringer som blant annet nyhetsredaktør i Romsdals Budstikke. Siden januar 2014 har han jobbet som prosjektkoordinator for digital utvikling i Polaris Media Nordvestlandet.

Først

Det viktigste av alt for vår nye sjef, er å være først og best på lokale nyheter.

– Vi skal hver dag vinne nyhetskampen. Folk skal vite at i Åndalsnes Avis skal det viktigste som skjer, stå- enten på nett eller i papir, sier han og har også ambisjoner om å ha en lederartikkel på plass i papir – i hver eneste utgave.– Det er viktig at lokalavisa tar et standpunkt. Jeg håper lederen kan være en spire til debatt. Den kan nok irritere iblant, og så kan den glede. Alt det tåler vi. I dagens avis starter vår nye redaktør jobben med en kommentar, og lover at det fortsatt vil være en ukekommentar i tillegg til lederen.

Utseende

Leserne vil nok også med tida se synlige forandringer på utseende og layout på avisa.

– Alt vil ikke skje på én dag, men vi vil stokke litt om, komme med nye spalter og gjøre en del forandringer. Det er en prosess jeg har en del tanker om, og som jeg vil involvere de ansatte i. Bratteng har også store ambisjoner på nett .– Vi skal være først og best. Igjen; nyheter er grunnlaget for alt vi holder på med. Det er gullet vårt, og det må vi ta vare på og videreutvikle.

Næringsstoff

Bratteng lover fortsatt reportasjeavis på lørdager der folk kan kose seg med godt lesestoff, men vil prøve å gjøre tirsdagsavisa litt tyngre med mer stoff fra næringslivet.

– Vi har et veldig framoverlent næringsliv i Rauma som ikke bare tenker innovativt, men også gjør det. Vi har store hjørnesteinsbedrifter, men vi må heller ikke glemme de mange små som bidrar veldig. Vi må ta disse på alvor, og vil avspeile litt mer av det som skjer i næringslivet i kommunen. Han minner også om at vi er på veg inn i en hektisk valgkamp som det er naturlig å skrive mye om. – Vi skal presenterer ordførerkandidatene, og det skal bli veldig spennende å se hvem som sitter med ordførerklubba etter 14. september. Bratteng må innrømme at det er mange inntrykk på en gang første dag på jobben.

– Men det føles veldig godt og riktig. Så langt, smiler han.