Nå har kommunen gjennom fast planutvalg gjort vedtak om at de kan få benytte helikopter til frakt av utstyr og personell til to lokale fjelltopper samt Trollstigen/Stigrøra.

De lokale fjelltoppene det er planlagt filming fra er Blånebba i Isfjorden og Middagstind i Innfjorden

Det er Svein Erik Haugmo som søker om dispensasjon fra lov om motorferdsel i utmark. Og det er Nord Helikopter som skal benyttes til filmopptakene.

Filmopptakene, som skal skje i perioden fram til 22. april, skal munne ut i en dokumentar om snøbrettkjøring. Til sammen seks episoder skal produseres – episodene 2, 3 og 4 er planlagt tatt opp i Møre og Romsdal.

Teamet vil bruke et sted mellom 10 og 15 dager på å gjøre opptakene.

Loven tilsier at det ikke er tillatt å frakte personer til og fra fjelltopper, blant annet – ikke det alene. Men kombinasjon frakt av utstyr og folk er tillatt.

Saksbehandler i kommunen ser det som positivt at filmer som dette – fra lokal natur – kan bli vist rundt om i den store verden. Det vil gjøre at flere kommer til Rauma – folk som vil benytte muligheten til å gå toppturer. Økende interesse for toppturer gjør at lokale aktører innen reiseliv skaffes et bedre inntektsgrunnlag.

– Ta hensyn, er oppfordringen fra miljøvernlederen til filmteamet.

Seks av fast planutvalg sine medlemmer gikk inn for å gi grønt lys – ett medlem tente den røde lampa.