Karoline Bjerkeli Grøvdal kom tilbake fra en tidagers treningsleir i Portugal forrige søndag, og fokuserer nå fullt og helt på oppkjøringen til friidretts-EM i Barcelona i slutten av juli. Hun er kvalifisert for både 5000 meter, 10.000 meter og 3000 meter hinder, men hun kun kommer til å melde seg på de to førstnevnte.

– Jeg føler selv at jeg akkurat nå er best på 5000 meter og 10.000 meter. Jeg har løpt mye hinder, og har lyst til å prøve noe nytt, forteller hun. Karoline har aldri løpt 10.000 meter på bane før, og tror det kan bli spennende.

– Jeg løper bedre dess lengre distansen er. Det er et vanskelig felt, men alt kan skje, sier hun. 10.000 meteren løper hun førstkommende onsdag kveld. Først etter at den øvelsen er unnagjort, vil hun ta avgjørelsen på om hun også stiller på 5000 meteren. Men per i dag er det mest sannsynlig at hun stiller på begge langdistanseøvelsene.

Tøff kamp

Karoline legger ikke skjul på at seniornivå er noe helt annet enn junior, og har ikke ambisjoner om å vinne noen av distansene.

– Jeg vant jo i junior-EM i fjor, men i senior er det bra bare å gå videre fra forsøket, sier hun. I begge distansene er det forsøk, hvor de beste kommer videre til en finale. Både forsøk og finale i 10.000 meter finner sted onsdag 28. juli, mens forsøk på 5000 meter er fredag 30. med finale søndag 1. august.

– Hvordan legger du opp treningen foran EM?

– Det har vært bra trøkk på treninga frem til nå, men den siste uka før jeg drar ned blir rolig.

– Hva legger du i det?

– En daglig treningsøkt i stedet for to, og ingen harde økter, men heller rolige joggeturer, forklarer Karoline. Hun sto over Nesaksla Rett Opp sist lørdag selv om hun hadde lyst å være med. Men med tanke på sesongens store mål i Barcelona var det nok et smart trekk å stå over Norges bratteste motbakkeløp.

Foten helt bra igjen

Karoline som fikk kulturprisen i Rauma i 2009, har lenge slitt med en vond fot. Men denne er nå helt i orden igjen. Det gjør at hun er optimist foran EM i Barcelona.

– Ja, jeg har fått fryst vekk den betente fotvorta, så nå er foten helt bra, sier Karoline til Åndalsnes Avis. Karoline reiser til Barcelona førstkommende søndag, og hele familien kommer etter på onsdag for å være heiagjeng under hennes debut under et EM for seniorer.