Torbjørn Rødstøl ligger fortsatt på sjukehus etter han ble skadd og sendt med luftambulanse til sjukehuset i Ålesund sist lørdag.

– Han har vært utrolig heldig og har hatt englevakt, sier kona Ragna Rødstøl.

Hun forteller historien til Åndalsnes Avis med godkjenning fra Torbjørn som ikke orker å snakke med oss i telefonen.

– Normalt så er jeg ikke ute i nærheten av der han jobber i skogen, men akkurat på lørdag var jeg ikke så langt unna, sier Ragna og forteller at hun alltid har litt otte i kroppen når mannen er ute i skogen alene.

Det hadde hun også denne dagen og hun ble mistenksom da hun hørte motorsag på tomgang over tid. Ragna mener hun kom fram til stedet bare to til tre minutt etter at treet hadde falt.

– Han hadde rød jakke på seg og på avstand fikk jeg se at han lå under treet. Jeg tenkte at det aller verste hadde skjedd, sier Ragna rundt to døgn etterpå.

Ragna forteller at treet ikke hadde ramlet med en gang og at det var mens Torbjørn var på veg bort fra treet at det falt og at han ble slått i bakken.

– Han hadde nok blitt truffet av stammen. Takket være store greiner, ble treet liggende litt i lufta og trolig var det grunnen til at det gikk så bra som det gjorde, forteller Ragna.

Helikopter

I løpet av få minutter fikk hun alarmert AMK-sentralen og hun fikk gitt telefonnummeret til en nabo som kunne komme til og hjelpe.

– Jeg handlet nok litt på autopilot, forteller Ragna som ikke nøler med å fortelle at hun ble veldig redd.

Hun skryter også av oppfølgingen hun fikk fra AMK-sentralen på telefonen. Omtrent på samme tid kom både ambulanse og luftambulanse til ulykkesstedet. Oppsummeringen fra sjukehuset to dager etter ulykka, er brudd i en ryggvirvel som nå er operert. Videre brudd i tre ribbein og brudd i brystbeinet i tillegg til hjernerystelse og slag- og kuttskader.

Går bra

– Men de sier han vil bli helt fin igjen. Han har ikke fått noen restriksjoner når det gjelder å bevege seg. Han er både optimistisk og ved godt mot, men ganske medtatt, forteller Ragna og konkluderer med at Torbjørn har hatt alle odds med seg på alle måter etter det som skjedde på lørdag.