Ordføreren er lederen i kriseteamet som ble etablert etter at det ble kjent at en ung mann ble funnet død natt til søndag.

- Fokuset vårt er på de aller nærmest berørte, men vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe de som trenger det, sier ordføreren mandag formiddag.

Han sier at det er vurdert og stadig vurderes tiltak mot de mange berørte ungdommene i denne saka.

- Men det er viktig at ungdom og deres foresatte kan be om hjelp. Det er vanskelig for oss å fange opp alle. Og så er det store individuelle forskjeller i hvilket behov, og om man har et behov, sier Hustad som ser at det å ha åpent hus på kulturhuset søndag, var et viktig og riktig tiltak.

- Det var mange ungdommer som kom og gikk gjennom hele dagen. Ros til Røde Kors som stilte opp.

- Hvordan opplever du at Rauma-samfunnet håndterer denne tragedien?

- Alle er vel sjokkerte og fortvilte over det som har skjedd. Jeg håper at alle prøver å ta vare på hverandre, svarer ordføreren.

Rektorer forberedte skoledagen

Han forteller at det søndag ettermiddag ble arrangert et møte med rektorer fra skoler som har pårørende som elever.

- Det ble lagt ei plan om hvordan hver skole skal håndtere det, der det viktigste selvfølgelig er å ta vare på dem som er mest berørt.

Kommunens kriseteam møtes igjen mandag klokka 13 for å gå igjennom det som har vært og for å planlegge videre. Hvilke tiltak som vurderes vil ordføreren komme tilbake til etter møtet.