I oktober i fjor fikk Vågstranda Vel nei på sin søknad til regjeringa om bomfritak for Vågstrandstunnelen. Nå har også Rauma kommune fått avslag på sin søknad til Samferdselsdepartementet, noe vi omtalte i avisa torsdag 31. mars.

Les også: Fikk bompenge-nei

Skuffet

Ordfører Lars Olav Hustad synes ikke noe om avslaget.

– Det ser ikke bra ut. Vi har hatt samtaler med fylkesutvalget for å se på om det kan være mulig å ta saka opp i Fylkestinget. Vi får prøve å se om de kan få noe gjort i med dette, sier ordføreren.

Han vil ikke si noe mer utover det foreløpig.

Velforeningen

Heller ikke leder i veggruppa i Vågstranda Vel, Edmund Reistad, vil si noe mer om avslaget på nåværende tidspunkt.

– Vi skal ha møte i velforeningen i neste uke og vi vil komme med vår uttalelse om hva vi skal gjøre videre, etter det, sier han.

Fylket

Fylkesordfører Jon Aasen, sier over telefon fra Praha, at han ikke kjenner så godt til dette siste avslaget for bomfritak for vågstrendinger.

– Men jeg kan ikke se på hvilket grunnlag vi kan ta saka videre. Så vidt meg bekjent er det lite ankemuligheter på et avslag fra departementet, men det skal jeg undersøke med administrasjonen når jeg er tilbake, sier han.

Alvorlig

Han ser alvoret i avslaget og skjønner godt problematikken.

– Det er forholdsvis enkelt å se at dette er et problem for dem det gjelder. Men det er et tidsbegrenset prosjekt som gir en sikker veg, med fri ferdsel.

– Men nedbetalingen tar 15 år?

– Ja, det er sant. Men jeg har ingen flere kommentarer til dette foreløpig. Men jeg tror som sagt ankemulighetene er begrenset. Jeg tror nok dessverre at løpet er kjørt, avslutter han.