Det er ikke så ofte at avdelingen for strategi og samfunnskontakt ved Meteorologisk Institutt sender ut meldinger som dette.

Men for kort tid siden kom det en epost som forteller at et kraftig uvær er på veg retning norskekysten. I løpet av ettermiddagen og kvelden vil det nå kysten - og det går nordover retning Møre og Romsdal.

På kysten av Møre og Romsdal er det ventet full storm, muligens med styrke av sterk storm i perioder. Med en vindretning fra sørvest, tyder mye på at den sterke vinden ikke vil prege Rauma i så sterk grad som i kystområdene. Men det er all grunn til å være oppmerksom og feste alt som er av "løsøre".

I tillegg til vind er det varsel om til dels betydelige mengder med regn. I dag formiddag steg temperaturen til godt over 10 gradersstreken rundt om i kommunen. Men i takt med regnvær til kvelden, er det ventet temperaturfall.

Visst kan det blåse på Romsdalsfjorden. Her er det en lokal fiskebåt som kjemper seg veg i motvind og skumtoppa bølger. Bildet er tatt i januar 2009. Foto: Øystein Talberg