Det var en temmelig uanfektet Kurt Asle Arvesen som kom til mål som nummer to under Trollstigrittet på lørdag. Han fikk samme tid som vinneren Ole Christian Fagerli, men ble dømt etter i mål. Arvesen sa diplomatisk til Åndalsnes Avis like etter målplassering at det var den beste rytteren som vant.

Men den kjente rytteren fra Eresfjord sier han vil ha en større folkefest på Trollstigen. Han mener publikum må kjøres i busser og at det bør være folk langs vegen oppover i svingene mot toppen. Han mener Trollstigrittet må være det aller mest spektakulære rittet i landet og det derfor har et stort potensial.

– En fantastisk tur opp, men her er det viktig å balansere væske og melkesyre i lårene, sier Arvesen og forteller at han klarte det fint under rittet og at han følte seg i svært god form.

– Artig å være med?

– Veldig artig. Her samles sykkelfolket og her treffer jeg mange gamle kjente. Men det er klart jeg aller helst skulle ha vært et annet sted. Jeg innrømmer gjerne at jeg gjerne ville ha vært med på Tour de France, men når ikke det gikk, så er dette en fin opplevelse, sier rytteren som er kjent fra litt større høgder både geografisk og sportslig enn det som var tilfellet på lørdag. Han tok seg god tid, stilte opp på bilder og signerte en rekke autografer etter rittet. I sterk kontrast til skiskytteren Emil Hegle Svendsen som ble nummer seks, men som ikke var å oppdrive i målområdet like etter at de første hadde kommet i mål.

Martin Flåten imponerte mest av "våre" ryttere og sikret seg personlig rekord til toppen rundt fire minutter etter tetduoen. Den lokale deltakelsen var ellers stor og mange stilte både i konkurransen og i trimklassen.

– Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger etter rittet og vi smiler alle sammen, sier rittleder Vebjørn Bale. Han mener det aller meste fungerte godt og at det eneste arrangøren nå beklager er anleggsvirksomheten oppe på toppen.

– Når den omsider er over, slipper vi å holde trafikken så lenge som vi måtte denne gangen.

– Opplevde dere sure miner av den grunn?

– Nei, overhodet ikke. Vi møtte stor forståelse når vi forklarte hva som var grunnen.

– Kurt Asle Arvesen sier han vil ha mer folkefest. Hva sier du til det?

– Ja, vi håper vi skal få enda flere til å være med i trimklassen slik at folk dermed tar seg opp på sykkel og står langs løypa når rittet kommer. Problemet på Trollstigen er at det er for lite parkeringsplasser. Mye folk kan ikke ta seg opp med bil.

– Og det var deltakerrekord?

– Ja, de tre siste åra har vi økt antall deltakere hvert år. I år deltok 197 syklister, sier en meget fornøyd Vebjørn Bale.

God raumainnsats. Finn Thorer Kjos og Kåre Gunnar Bakke hevdet seg godt i rittet på lørdag. Foto: Stein Siem
Sliten. Det var ikke mye krefter igjen hos unggutten Sivert Hole da han endelig kunne passere målstreken på Trollstigen. Foto: Stein Siem
Beste raumasykler. Martin Flåten var beste lokale rytter under Trollstigrittet. Foto: Stein Siem