Hun og ektemannen Frank har en spesiell plass i Jean Boenish sitt hjerte. Jean og Carl Boenish bodde på Grüners Overnatting som ble drevet av Martha Grüner, mor til Frank og følgelig svigermor til Anita.

– Jeg var svært spent før vi møtte henne igjen. Men det var omtrent som å skru tida 27 år tilbake. Jean så omtrent ut nå som da, sier Anita til Åndalsnes Avis.

– Et sjokk

– Vi var unge og jevngamle da det tragiske skjedde. Det var et forferdelig sjokk for Jean og oss. Hun og Carl kom til Åndalsnes for hoppe i fallskjerm og for å oppleve naturen her. Og da ektemannen ble så brått revet bort var det naturlig at vi tok hånd om henne. De to var våre gjester. Hun var langt hjemmefra og det var bare rett og rimelig at vi trådte til med å hjelpe henne. Både med praktiske ting og gjennom å trøste i en forferdelig tid, forklarer Anita i dag.

Det har vært en godt bevart hemmelighet for de fleste at Anita og Frank hadde ei så sentral rolle i etterkant av det første dødshoppet fra Trollveggen. De skjermet Jean mot mediene og andre. De ønsket å gi henne omtanke og støtte henne på best mulig måte.

– Vi snakket mest om tida for 27 år siden. Men også om åra etterpå og situasjonen for oss begge i dag. Det ble to møter sist helg jeg aldri kommer til å glemme. Jean er ei utrolig kvinne som betyr mye for meg, sier Anita videre.

De to jevngamle damene har ikke hatt kontakt på 27 år. Jean var også spent foran møtet sist helg. Hun roser familien Grüner for deres innsats i 1984 (se hovedsaka).

Har tenkt mye

– Jean snakket også mye med svigermor da de bodde her. Hun satt med ordbok ved kjøkkenbordet og på den måten fikk de kommunisert på en fin måte. Svigermor gikk bort i 1996 og fikk dessverre ikke møtte Jean nå. Hun fikk imidlertid hilst på Trond, vår sønn som har drevet med basehopping en periode. Det syntes Jean var fantastisk og snakket mye med Trond om dette nå, forklarer Anita.

Anita sier hun har tenkt mye på både det som skjedde i juli 1984 og hvordan Jean hadde det tida etterpå. Og hvordan hun har hatt det. Anita fikk mange svar under møtet sist helg.

– Vi har på en måte også blitt påmint om det som skjedde hver gang det har vært ulykker eller hendelser i Trollveggen. Vi kommer vel aldri til å glemme det som skjedde, slutter Anita Grüner overfor Åndalsnes Avis.