Nedleggelsen ble feiret med flere taler, og Åndalsnes og Isfjorden skolemusikk underholdt under arrangementet.

Over kan du se video med noen glimt fra arrangementet. Talene blir holdt av Roar Draagen, styreleder i Norsk fjellfestival, og Jarle Sanden, direktør på Romsdalsmuseet.

I tillegg talte både styreleder for Tindesenteret, Fred Husøy og styreleder i Visit Nordmøre og Romsdal Oddbjørn Vassli under arrangementet.

- Veldig moro

Det var Signe Grüner (8) og Oddmund Unhjem som hadde fått det ærefulle oppdraget å legge ned grunnsteinen. Dagens yngste hovedperson synes det var moro å legge ned steinen fra Romsdalshorn.

- Det var veldig moro. Det var fint at så mange kom og at mange klappet, sier hun.

Hun kommer fra en familie med mange kjente fjellklatere, og hun er allerede en dreven fjellvandrer selv, til tross for sin unge alder.

- Det er kjekt å gå i fjellet og få frisk luft. Det er mye bedre enn å bare sitte inne å se på tv hele dagen, fortsetter hun.

Åpner i 2016

Tindesenteret skal åpne i mars 2016.

Den første av i alt tre grunnsteiner som skal legges ned er hentet fra Romsdalshorn. Det er Romsdal tindegruppe som representant for Norsk klatreforbund som har hentet steinen ned fra Romsdalshorn.

De to andre skal hentes fra Store Skagastølstind og fra Stetind, og hentes ned fra fjellet av henholdsvis Norsk tindeklubb og Den Norske Turistforening. Den ene skal legges ned under fjellfestivalen i sommer og den andre under åpningen av senteret.

Signe Grüner (8) og Oddmund Undhjem la ned steinen. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Fred Husøy, styreleder i Norsk Tindesenter, brukte talen til å takke alle som har bidratt til at senteret blir en realitiet. Foto: Stine Vandevjen Olsen
Det ble servert kakao, kaffe og suppe til de frammøtte. Foto: Stine Vandevjen Olsen