Selv om Rauma kommune måtte se at andre tilslutt ble kjøpere av Sivilforsvarsleiren i Isfjorden, så vil Nordveggen gjennom sine eiere Rauma kommune og Rauma Nærinslag fortsette arbeidet med å realisere en folkehøyskole i Rauma.

Verdens beste kommune for naturglade mennesker ville fått en løft ved å ha en folkehøyskole med friluftsglade elever og ansatte. Sivilforsvarsleieren i Isfjorden har vært det mest konkrete området som man har jobbet med for å realisere ideen.

Det er selskapet Forsvarsbruk.no ved daglig leder Nils Anders Lien fra Tynset som har kjøpt sivilforvarsleiren. Han sier til Åndalsnes Avis at leiren i første omgang skal benyttes til lager. Men at det etter hvert vil komme aktivitet i leirens bygningsmasse.

Bankmidler

Nordveggen har kjørt et forprosjekt på folkehøyskole. Konklusjonen på forprosjektet var at det ikke er økonomi i folkehøyskoledrift til å investere i nyanlegg.. Det ble derfor gjennomført en analyse av tilgjengelige bygg. Konklusjonen var at Sivilforsvarsleiren i Isfjorden ville egne seg for formålet. Både før denne eiendommen ble lagt ut på salg og også etterpå har Nordveggen vært med i prosessen.

Nordveggen AS er ikke noen enhet som skal eie bygningsmasse og heller ikke har midler til finansiering. Rauma kommune ville være den naturlige eier av et areal som Sivilforsvasleiren, inntil man fikk utredet mulighetene for ulik aktivitet.

Rauma kommune ved formannskap og Kraftfondstyre har vist stort engasjement i denne saken og har vist stor vilje for at kommunen skulle bli eier av arealet, og de har sett mange muligheter for utnytting av eiendommen. Som leder for Nordveggen så vil jeg berømme den innsatsen som kommunen har gjort i denne saken, sier Solveig Brøste Sletta - jeg er imponert.

To lokale sparebanker sammen med Rauma kommune og Rauma Næringslag av midler til utredning av folkehøyskole. Hvis de som bevilga midlene tillater det, vil vi bruke disse til å kunne jobbe videre med å se på andre alternativer for folkehøyskole i Rauma, sier Solveig Brøste Sletta i Nordveggen AS. Vi vil forstette jobben der forprosjektet avslutta, for å få mer konkrete tall for realismen i et folkehøyskoleprosjekt.

Nå er det nye eiere av Sivilforsvarsleiren i Isfjorden. Selv om Rauma kommune og Nordveggen hadde sett store muligheter ved å bli eier av arealet, så ønsker vi nye eiere tillykke med eiendommen og håper at det blir aktivitet på området til nytte for Raumasamfunnet.