Raumas nye rådmann, Toril Hovdenak, hadde sin første arbeidsdag tirsdag.

– Jeg har blitt tatt godt imot av alle her, forsikrer Hovdenak, som er i full gang med å flytte inn på sitt nye kontor, få tilgang til alle datasystemer og sette seg inn i alt som er nytt.

– Det er en del praktiske ting som må på plass disse første dagene. Men nå gleder jeg meg veldig til å bli kjent med alle og komme i gang med jobben, sier hun.

Vassli fortsatt ved roret

Selv om Toril Hovdenak er på plass, er det fortsatt Oddbjørn Vassli som styrer skuta. Han skal ha ansvaret som rådmann fram til han går av etter kommunestyremøtet 5. september.

– Det må nesten være såpass overlapping, for det skal bli kontinuitet for de ansatte og for organisasjonen. Det blir en måned hvor jeg skal lære så mye som mulig. Det er mye å sette seg inn i, sier Hovdenak.

Men hun har fulgt godt med det siste halve året etter at hun ble innstilt til jobben.

– Jeg har fått være med på noen møter, og jeg har fulgt med på det som skjer gjennom avisene. Det er litt omstilling å gå fra en jobb til en annen, men jeg føler meg veldig klar, sier hun.

I løpet av de første ukene vil Hovdenak tilbringe en dag hver med de ulike tjenesteområdene, for å bli kjent. Det synes hun er viktig.

– Akkurat nå har jeg ikke så veldig god oversikt. Jeg ser fram til å sette meg inn i de ulike delene av den kommunale driften, og se både hva som fungerer og hvilke utfordringer de har, sier hun.

En av de største sakene å gripe fatt i for den nye rådmannen blir ferdigstillelse og innflytting i det nye helsehuset, som skal stå ferdig på nyåret. Det ser hun fram til å gripe fatt på.

– Det er et viktig prosjekt som berører mange, både brukere og ansatte. Det vil gå med mye tid til planlegging av dette i høst, slik at vi skal få en så smertefri overgang som mulig.

Hun har tro på at helsehuset blir bra.

– Det blir et stort løft for Rauma kommune. Jeg tror overgangen skal gå veldig bra, ikke minst fordi det er utrolig mange flinke folk som jobber med dette.

Kjøpt leilighet

Selv om Toril Hovdenak bor – og skal fortsette å bo – på Skåla i Molde kommune, har hun kjøpt seg leilighet på Åndalsnes.

– Jeg tror den kan være god å ha, særlig på vinterstid når det er glatt og dårlig vær. Jeg er jo innforstått med at dette ikke er en vanlig ni til fire-jobb, så det blir nok noen sene kvelder. Da er det fint å ha en leilighet her, sier hun.

Selv har hun overnattet der bare én natt så langt.

– Men den har vært flittig brukt av familie og venner i sommer, for den er et godt utgangspunkt for mange flotte fjellturer. Jeg tipper at den blir populær under RaumaRock også, ler hun.

– Imponert

Toril Hovdenak sa til Åndalsnes Avis i februar at «Om jeg kunne valgt en rådmannsstilling på øverste hylle, hvor som helst, så måtte det bli i Rauma».

Hun er fortsatt imponert over kommunen.

– Jeg er imponert over aktivitetsnivået, særlig i frivillig sektor. Det er mange som bidrar til at ting skjer i Rauma, og det skal bli spennende å være med på det framover, sier hun.

Toril Hovdenak er på plass i sin nye jobb. Foto: Stine Vandevjen Olsen