Når tindesenteret står klart til våren , skal også klatreveggen stå klar.

Norsk Tindesenter kan nå vise fram de nyeste skissene, laget av Walltopia, som skal levere klatreveggen.

- Walltopia hører til i Bulgaria. De er en av verdens største produsenter og leverandører av klatrevegger. De er veldig profesjonelle, og vi er godt fornøyd med samarbeidet så langt, forteller daglig leder for Norsk Tindesenter, Anita Vik Buckley.

Hun mener den nye klatreveggen vil ha et tilbud for alle.

- Det blir buldrevegg og klatrevegg, og så skal det i tillegg lages ei buldrehole for unger der det ikke kreves tau for å klatre. I begynnelsen vil vi tilby grunnkurs der man lærer å klatre og sikring. For det er slik at alle kan få klatre, men bare de som kan sikre og som har tatt et såkalt brattkort som får lov til å sikre, forklarer Vik Buckley.

Alle aldre

Hun har forventninger om at klatreveggen vil bli brukt av folk i alle aldre.

- Dette er kjekt for barn og ungdom, og kanskje kan klatreveggen være en plass for å arrangere barnebursdager. Men Ralph Høibakk, som var her og la ned grunnstein, er et godt eksempel på aldersspennet. Han og kompiser trener klatring tre ganger i uka, og de er pensjonister, sier lederen og legger til at fordi klatring er en individuell idrett, passer det også godt for dem som for eksempel ikke er så glad i lagidretter.

- Det er fysisk treng, men også psykisk, og jeg vet at det er en del fysioterapeuter som anbefaler klatring som opptrening. Kanskje kan ei økt i klatreveggen kombineres med et møte i møterommet nede, foreslår hun videre.

Lederen for tindesenteret tror også at klatreveggen kan lette lokal rekruttering av arbeidskraft til for eksempel tilkomstteknikk.

- Stor nok for konkurranser

Tindesenteret søker nå etter en klatreinstruktør som skal holde kurs i veggen.

- Kanskje kommer vi til å ha kurs ute etter hvert også. Målet er å motivere folk til å bruke naturen, men det kan være greit å lære seg å klatre inne først, sier hun.

Vik Buckley er litt usikker på hvor stor klatreveggen i Åndalsnes sentrum vil bli i forhold til Moldeveggen.

- Men jeg har sjekket ut om veggen her er stor nok til å arrangere konkurranser, og svaret er at det er den stor nok til. Så vi ser for oss at vi kan ha konkurranser der etter hvert.

Ifølge ho vil klatreveggen være åpen også to til tre kvelder i uka.

- Men de som har sesongkort har tilgang døgnet rundt, sjøl om ikke selve tindesenteret er åpent.

Norsk Tindesenter åpner 13. mai i år.