Lørdag fikk 150 mennesker komme inn på Norsk Tindesenter. Grunnsteinsnedleggelsen var første gangen Tindesenteret offisielt var åpnet for publikum, og selv om mye gjenstår før åpningen neste år, går det stadig framover.

- Det er kjekt å endelig å få invitere med seg folk inn her. Det er mange som spør hvordan det går og hvordan det blir. Nå går det veldig fort fram, og man ser endring fra dag til dag, sier daglig leder Anita Vik Buckley.

Det er ennå ikke satt en åpningsdag for Tindesenteret, men Vik Buckley forteller at senteret skal åpne i god tid før turistsesongen 2016.

- Først skal bygget ferdigstilles, også skal utstillingene lages og klatreveggen bygges. Utstillingene vil det ta rundt to måneder å få på plass, så vi håper vi kan begynne med det så tidlig som mulig, sier hun.

Til de frammøtte lovte hun også at plassen utenfor skal bli flott til åpningen.

- Området rundt Tindesenteret skal opprustes som en del av kommunens sentrumsoppgradering, og arbeidet starter så fort snøen går, forteller hun

Stein fra Store Skagastølstind

De tre grunnsteinene er hentet fra tre fjell som betyr mye i tindehistorien.

Den første grunnsteinen ble lagt 7. mars i år, da det bare såvidt grunnmuren var på plass. Den første steinen er hentet fra Romsdalshorn, og det var Signe Grüner (8) og Oddmund Unhjem som la ned steinen på vegne av Norges Klatreforbund som hadde hentet den.

Stein nummer to er fra Store Skagastølstind, og det var Ragnhild Amundsen og Ralph Høibakk som lørdag la ned steinen på vegne av Norsk Tindeklub. Stein nummer tre skal komme fra Stetind og legges ned av Den Norske Turistforening.

- Jeg håper vi sammen kan gjøre Tindesenteret til den møteplassen vi ønsker at den skal bli. På Tindesenteret skal du være velkommen uansett om du har fjellsko eller høye hæler, sier Vik Buckley.

- Et slott!

For de erfarne fjellklatrerne som hadde fått det ærefulle oppdraget med å legge ned steinen, var det første gang de fikk se Tindesenteret fra innsiden.

- Det blir så stort og fint - det blir jo et slott. Nå kan man virkelig skaffe seg et inntrykk av hvordan det blir, og jeg tror det blir veldig bra, sier Høibakk.

Amundsen er enig.

- Dette er veldig spennende, og jeg tror Tindesenteret blir veldig viktig for både Rauma og for klatresporten, sier hun.

Høibakk tror også at bygget vil bli bemerket også utenfor landets grenser.

- Det blir viktig for klatrere i Norge, og jeg tror også klatrere fra resten av verden vil legge merke til dette. Det blir et veldig spesielt senter, med klatreveggen, serveringen og utstillingene. Det er en veldig spennende kombinasjon. Dessuten er det noen steder som er verdenskjente for klatring, og Romsdal er en av dem, sier han.