- Magnhild er ett av våre sterkeste kort. Jeg har tro på at hun er ordfører i Rauma etter 14. september, sier stortingspolitiker Jenny Klinge.

Vik er blant de hun setter øverst på lista over sterke kandidater. Målet i fylket er at ti ordførere skal komme fra Senterpartiet.

- For oss som er stortingspolitikere er det viktig å ha et godt forhold til de lokale representantene. Rauma er et av de stedene jeg har vært oftest som politiker, og jeg har stor tro på at Magnhild vil kunne utrette utrolig mye bra hvis hun blir ordfører i Rauma, sier hun.

Vil ikke opp i klatreveggen

Tirsdag fikk Klinge se hva Rauma har å by på. Hun besøkte Plasto og Lars Wenaas, og i tillegg fikk hun en omvisning på Norsk Tindesenter, som begynner å ta form.

- Jeg har veldig lyst til å komme tilbake hit i mars og se ordfører Vik klatre i klatreveggen her, mens jeg selv sitter trygt på bakken i en stol, ler Klinge.

Hun er glad i å gå i fjellet, men klatring påstår hun at hun er for pysete til. Selv om hun ikke har tenkt seg opp i klatreveggen, synes hun det er fint å høre hvordan tindesenteret blir.

- Dette er et kjempespennende prosjekt. Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet, sier hun.

- Offensivt næringsliv

Klinge forteller at det er viktig for dem å reise rundt nå i valgkamptida, men at det er like viktig å reise rundt i perioden.

- Det er klart at akkurat nå i valgkampen vi prioriterer vi ekstra de kommunene der vi tror vi har gode sjanser på å få ordføreren, så derfor var det viktig for oss å komme til Rauma, sier hun.

Hun er svært imponert over alt som skjer i i kommunen for tida.

- Det er ei kjempespennende industriutvikling på gang. Det som slår meg er at det stadig driver framover. Folk er på offensiven her, og det er så moro å se. Det er flott natur her, men flott natur er ikke alt. Man må ha flinke og kreative folk som vil noe - og det har dere her, sier hun.

Styreleder i Norsk Tindesenter, Fred Husøy, viste Jenny Klinge og Magnhild Vik rundt inne på byggeplassen. Foto: Stine Vandevjen Olsen