Programmet for Raumakonferansen er nå ferdig. Temaet er kommunesammenslåing, og flere skal tale om det temaet. I tillegg blir det paneldebatt.

På kvelden blir det tradisjonen tro middag og konsert. I år er det Henning Kvitnes som gjester Rauma.

- Han er på turne nå, og det var mange som ønsket at han skulle komme, så derfor er vi så heldige at vi får ham til Åndalsnes, forteller daglig leder i Nordveggen, Helene Rødseth.

Hun forteller at de ellers er godt fornøyde med programmet de har sydd sammen.

- Det skal tas viktige valg om kommunestruktur og kommuneutvikling de neste åra, og det synes vi er et viktig tema som vi ønsker å gi et bredere perspektiv på, sier hun.

Presenterer sluttrapporten

Fra telemarksforskning kommer Anja Kristin Salte Hjelseth for å fortelle om det nylig avsluttede forskningsprosjektet, som har sett på fordeler og ulemper med 12 ulike, alternative "ekteskap" i regionen. Sluttrapporten er nå klar.

Administrerende direktør i Wonderland AS, Jon Daniel Nesje, og fylkesplansjefen i Møre og Romsdal, Ole Helge Haugen, skal holde innlegg om hvordan man kan bygge en robust bo- og arbeidsregion med god utviklingskraft.

- Raumakonferansen er en spennende møteplass både for politikere, næringsliv og innbyggere, og vi håper at så mange som mulig prioriterer å komme, sier Rødseth.