De som råder over været hadde satt seg heilt på bakbeina torsdag ettermiddag/kveld. Først gjorde vind med turbulens det umulig å gjennføre tredje runde på dagtid. Så slo ei skikkelig utrøne til med skodde og regn. Etter hvert måtte arrangøren, med Paul Fortun i spissen, erkjenne at de ikke hadde noe å stille opp mot værgudene. Hoppinga måtte avlyses.

NRK gjennomførte sin direktesending til programmet Sommeråpent, nesten som planlagt. Teamet, med Anne Bente Skjellum i spissen, hadde allerede sikret seg massevis av opptak dagen før. Hun var sjøl til stede på toppen der hun gjorde intervjuer med Raumas Stein Lindseth Olsen. Resultatet ble et langt innslag om basehopping, om Innfjorden og Rauma. God raumareklame, med andre ord.

Slik sett gjorde det ikke noe at hoppene uteble torsdag kveld. Men for publikum ble det sjølsagt en skuffelse. De måtte trøste seg med dans av Gro Malones sine unge dansetalenter, med andre kulturelle innslag og mat fra Innfjorden ILs kjøkken. Slik sett ble turen til målområdet på Gridsetstranda aldri noen nedtur, men litt skuffelse var det å spore undervegs. Det var basehopp de hadde kommet for å se. Da direktesendinga gikk av stabelen var det bare en håndfull mennesker igjen.

Etter planen skal siste hopprunder før finalen lørdag, gjennomføres fredag ettermiddag/kveld. Så gjenstår det å se om værgudene er på hoppernes side og ikke slår seg vrang som de gjorde torsdag.

Litt spenning ble det likevel i WBRs målområde torsdag kveld. Dansere fra Rauma musikk- og kulturskole gjennomførte Michael Jacksons "Thriller" til 20 i stil. Og innpakninga var spesiell denne gangen. Foto: Øystein Talberg