– Spør du meg, så er det overhodet ikke aktuelt. Nei, aldri i verden, sier leder i Rauma skytterlag, Ottar Dalset. Vi stiller spørsmålet til Dalset fordi Rauma skytterlag har kjelleren i huset i Eidsbygda og har her innredet skytebane med tilhørende fasiliteter.

Dalset sier et skytterlag driver med skyting og forholder seg dessuten til formålet med å trene opp deler av den norske befolkning i våpenbruk. Derfor støttes også det frivillige skyttervesenet med overføringer vedtatt av Stortinget, forteller Dalset.

– Nei, et skytterlag skal ikke drive med eiendom og være husseier, sier Dalset. Samtidig legger han til, og understreker, at dette er hans private mening og at spørsmålet ikke har vært behandlet i styret.

– Om spørsmålet kommer, må det sjølsagt behandles på vanlig demokratisk måte, sier Dalset.

– Har dere leieavtale med kommunen for arealet i kjelleren?

– Nei, vi har kostet alt i kjelleren og betaler slik sett ikke noen leie. Vi har tinglyst avtale på 43 år og det er innlagt i avtalen at dette skal kunne forlenges på samme vilkår, sier Dalset.

– Her ei lita bygd i det hele tatt ressurser til å kunne overta et slikt bygg?

– Det spørsmålet får du rette til Eidsbygda bygdelag, sier Ottar Dalset.

Og spørsmålet går dermed til Monica Vågan som er leder i bygdelaget.

– Dette er ikke behandlet av oss og vi får ta stilling til det om det skulle komme en offisiell henvendelse, sier Vågan.

Verma

Heller ikke på Verma ser det ut til å være særlig stemning for å overta skolen i bygda. Ragna Rødstøl er leder i Øverdalen bygdekvinnelag og hun sier på egne vegne at hun ikke kan forstå at bygda har bruk for et hus til. De har både Fredheim og bedehuset og hun mener bygda dermed har nok møteplasser. Ragna Rødstøl sier hun heller ikke kan forstå at ei så lita bygd har økonomiske muligheter til å ta på seg et slikt hus og å holde det ved like. Men hun understreker også at dette er et spørsmål som ikke er offisielt behandlet.

Dårlig forfatning. Standarden på gamle Øverdalen skole, blir sagt å være heller dårlig. En kollektiv interesse på Verma for å ta over bygningen, kan synes å være lite sannsynlig.