Ordfører Lars Olav Hustad sier at 85 prosent er et klart og tydelig signal fra velgerne.

- Kan vi tolke det slik at da skal det svært mye til om det blir annerledes til slutt?

- Slik må en nesten kunne tolke når det er så klart som dette. Forhåndsstemmene pleier å være en god pekepinn. Men det er kanskje mest sentrumsstemmer som er forhåndsstemmer, sier han.

Les også: Forhåndsttemmene: Flertall for Rauma alene

Magnhild Vik: - Fantastisk

Senterpartiets Magnhild Vik har sammen med ordfører og varaordfører vært forhandlingsutvalg i jobben med intensjonsavtalene med stor-Molde og med Vestnes. Hun visste ikke om resultatet av forhåndsstemmene da vi ringte noen minutter på 21.

- Så fantastisk! Ja, det synes jeg faktisk, sier hun. Og hun utdyper:

- Jeg synes det er veldig bra fordi som tidligere sagt er det arbeidsplasser jeg er redd for. Jeg liker ikke at prosessen har gått så fort. Og jeg synes i utgangspunktet at dette er en sentraliseringsprosess. Dette er ikke bra for Rauma og Åndalsnes.

- Personlig for meg spiller det ikke så mye rolle hvor kommunesenteret ligger, men hvis vi mener noen med det arbeidet vi har lagt ned for å skape vekst og utvikling i Rauma, så er det helt grusomt hvis vi skal bli sammenslått, sier Vik.

Les også: Vestnes: Bare én av fem sier ja til Rauma

Flaterudhagen: - Ikke overrasket

Gunvor Flaterudhagen er leder i Rauma Arbeiderparti. Hun er ikke overrasket over at så mange av dem som forhåndsstemte vil ha Rauma alene.

- Det har vel vært prognosene for det hele tida, både ut fra slik jeg har hørt og hva som ble resultatet av medlemsmøtet vi hadde. Der var det flertallet som ville ha Rauma alene, sier Flaterudhagen.

- Jeg har egentlig vært for det hele tida – helt siden Telemarkforsking la fram arbeidet. Vi kan klare oss godt alene, men selvfølgelig må vi få til interkommunalt samarbeid. Men jeg tror det skal gå veldig bra å være alene.

Hun tolker forhåndsstemmene som et sterkt signal. Men hun tar ikke noe for gitt før alt er ferdigtalt.