Romsdalsgårdene består av Woldstad gard, Devold gård, Vingården Tuen, Monsås gård, Lensmannsgården og Rosvang gaard. Torsdag var den offisielle åpningen, med omvisning på alle gårdene. Først ut var Lensmannsgården i Innfjorden, der Iver Jakob, Tomas og Marthe tok i mot gjestene. Marthe sier at de ser på hverandre som samarbeidspartnere, og ikke som konkurrenter.

– Vi tilbyr forskjellige ting, så vi konkurrerer ikke direkte. Det er utrolig fint å ha noen å diskutere med og samarbeide med. Vi har mye å lære av hverandre sier hun.

Per Devold, på Devold gård, er enig.

– Det er veldig artig å kunne jobbe sammen. I stedet for å irritere seg over at naboen tjener penger, så tenker vi at det er plass til alle. Og det vi ikke kan ta, det kan vi sende videre, sier han.

– Vi synes dette er kjempebra. Det er jo slik vi helst vil ha det. Ha «vorspiel» med vinsmaking, og så sende gjestene videre til en bedre middag, sier Johan Setnes på Vingården Tuen.

– Vi skal være mentorer for hverandre, legger Albert Sandnes fra Rosvang gaard til.

Trendy turisme

Torunn Dyrkorn i Visit Nordvest synes prosjektet er spennende.

– Det er en fordel at liknende aktører samarbeider. Det er alfa og omega for å kunne utnytte kapasiteten fullt ut, sier hun.

Hun forteller også at denne typen turisme er i vinden.

–Det er en trend at folk vil ha ekte og unike opplevelser. Det er veldig personlig, når man får komme inn på tunet der folk bor, sier hun.

Også Line Uldal fra organisasjonen Hanen er imponert.

– Det er fantastisk. Det er utrolig bra at man samarbeider om et nytt prosjekt, i stedet for å se hverandre som konkurrenter. Det er gevinst for alle som er med.

– Fantastisk

Romsdalsgårdene, som har slagordet «som perler på en snor» presenterte torsdag sin nye nettside og logo. Sammen skal de jobbe for å fremme deres felles interesser.

– Det er en gledens dag. Det er helt fantastisk at dere har fått til dette, sier ordfører Lars Olav Hustad som stod for den offisielle åpningen.