Mediekonsernet Polaris Media, som blant annet eier Åndalsnes Avis og Romsdals Budstikke, hadde et driftsresultat på 36,9 millioner kroner i andre kvartal. Men omsetningen og annonseinntektene faller.

Resultatet er høyere enn i samme periode i fjor, da det lå på 23,6 millioner kroner. Driftsinntektene har falt fra 400 millioner kroner i fjor, til 386,5 millioner kroner i år. Dette skyldes blant annet en nedgang i annonseinntekter. I andre periode solgte aviskonsernet annonser for 164,9 millioner kroner – en nedgang på 9 prosent. Annonseinntektene fra papir falt med 15 prosent, mens inntektene fra digitale annonser økte med 4 prosent.

Polaris Media omfatter 34 mediehus, deriblant Adresseavisen, Harstad Tidende, Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og en rekke lokalaviser i Trøndelag, Nord-Norge og på Nordvestlandet.

I tillegg øker abonnementsinntektene fra 122 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 128 millioner kroner i år.

– Det er viktig, og svært gledelig, at mediehusene fortsatt lykkes med å øke antall abonnenter gjennom 90 % vekst i abonnenter som kun kjøper digitale produkter. I andre kvartal har 18 av mediehusene vekst i antall abonnenter sammenlignet med samme periode i fjor, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Resultatet før skatt for konsernet var på 76,4 millioner kroner, mot 31,0 i samme periode i fjor.