Det er Molde og Romsdals Turistforening som eier Skorgedalsbu. Den ligger 900 meter fra parkeringsplassen i Skorgedalen i Rauma. og har de siste årene gjennomgått en stor renoveringsprosess.

Blir lys i Skorgedalsbu

Blir strøm

Hytta er ubetjent og har 27 sengeplasser. Den er åpen for utleie hele året. Hytta ble pusset opp i 2014 og 2015, og det ble da bygget eget hunderom rett innenfor hovedinngangen. Det er også gasskomfyr og ovn i hytta, så den er enkel å ta i bruk for de som leier den.

For noen uker siden ble det også strukket kabel opp til hytta, slik at det snart blir innlagt strøm.

- Vi håper at strømmen skal være på plass i løpet av vinteren, kanskje allerede i november, sier Arnstein Salthammer Eide i Molde og Romsdals Turistforening.

Eide sier at det er toppturer på vinterstid som gir den største økningen.

- Skarven og Smørbotntind har blitt populære for de som driver med slikt. I tillegg ser vi i økning i skoleklasser og grupper som bruker hytta. Det er mange skoler både i Rauma og Romsdal generelt som er på tur der.

- Vil innlagt strøm gjøre at det blir enda mer økning, tror du?

- Det kan nok gjøre det på sikt. Og så er det med strøm bra med tanke på oppvarming for oss som driver hytten. Det har vært en krevende hytte å varme opp. Nå har vi muligheter til varmepumpe i kombinasjon med ved og elektriske varmovner.

Står for en tredjedel av økningen

Han sier det er artig å jobbe i Den Norske Turistforening og se en slik økning.

- Det er ingen andre hytter som kan skilte med denne økningen. Nå er det en generelt økning i trafikken på alle hyttene våre. For første gang vil vi i løpet av dette året passere 3.000 overnattinger. Det har aldri skjedd i vårt område før.

Av dette står Skorgedalsbu for en tredjedel.

- Vi håper å nå tusen overnattinger før året er omme. Det har økt med 100 overnattinger bare siden begynnelsen av oktober, og pr nå har vi 970 overnattinger. Er 1.000 innenfor rekkevidde?

DNT sier at det er en generell økning i både medlemstall og overnatting på landsbasis.

- Det er ingen tvil om at både det å gå den klassike hytte-til-hytte-turen  er mer populært enn noen gang, sier Eide.

- Og de lett tilgjengelige hyttene som Skorgedalsbu er veldig populære. Det er det som er så fantastisk med de hytten er at den har er en fantastisk plassering både for sommer- og vinterturer.

Hytta er ubetjent og tilgjengelig for alle hele året uten bestilling. Les mer på nettsiden mrtur.no.

Tallene for DNTs hytter i Romsdal så langt i 2017 ser slik ut:

Hytte20172016Kommentar
Måsvassbu (per 1.11.)800889Det blir en nedgang, selv om det har vært noen større grupper de siste ukene
Vasstindbu (per 15.10.)245299I 2016 var det noen fine høsthelger, men i år kom snøen tidlig. Ukene framover avgjøre hvordan de endelige tallene blir
Brandstadbu (pr 29.9.)140119Har de siste årene gått fra å være en sommerhytte til å bli en virkelig populær toppturhytte for skiturer
Skorgedalsbu (pr 3.11.)970522Kraftigøkning. Vil nærme seg 1000 overnattinger i 2017
Hoemsbu (per 8.10.)530476

Åpen dag på Skorgedalsbu