Politiet i Rauma ble gjort oppmerksom på den forlatte engelskregistrerte bilen på Horghesmseidet i Romsdalen tirsdag.

Utpå ettermiddagen tirsdag fikk de kontakt med eieren. Han var da kommet tilbake fra en rekognoseringstur til under Trollveggen - til et område som ligger i rett linje ned fra Trollspiret.

Han bekreftet overfor politiet at han hadde planer om en solobestigning av veggen. Mannen var helt alene - hadde heller ingen lokale kontaktpersoner.

Representantene for politiet frarådet ham på det sterkeste å ta seg opp i Trollveggen på denne tida av året. Kombinasjon mildt vær, nedbør og is i veggen kan gjøre forholdene både vanskelig og farlig. Blant annet er det meldt mye nedbør de første dagene. Vedkommende takket for opplysningene, men lovet ikke å avblåse den planlagte klatreturen. Han sa han ville oppholde seg i området ei tid framover - vurdere forholdene.

I dag, onsdag, var den tomme bilen igjen på plass på Horgheimseidet. Mye tyder på at den engelske klatreren igjen har tatt seg opp under Trollveggen. De nærmeste dagene vil vise om vedkommende tar advarslene ad notam og skrinlegger hele vinterbestigningen.

Dette er bilen til den engelske klatreren som bekrefter at han har planer om en vinterbestigning av Trollveggen - og det helt alene. Foto: Øystein Talberg