Mandag 30. april ble syklene lastet opp og kom fram til Katowice i Polen mot slutten av uka.

Der er det meninga at foreldreløse barn skal få en grunn til å smile og en god opplevelse. Og de får sjølsagt sykkelen til odel og eie etterpå. Det samme gjelder annet sportsutstyr og forskjellig som er samlet inn. Planen er å få besøk av politiet, som skal snakke om sikkerhet langs landevegen, så skal det sykles gjennom en dyrepark og en aktivitetspark, og det skal være leker, mat og et lite sykkelritt.

Arvesen ambassadør

Det var tidligere i år at Dahle satte i gang Sykkelaksjonen 2012 i Møre og Romsdal.

Dette gjorde han i samarbeid med organisasjonen Aktiv Barnehjelp, som har hovedsete in Trondheim. Gnisten til å starte fikk han for alvor da tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen sa ja til å være ambassadør for aksjonen, på stående fot. I midten av mars kunne folk levere inn sykler og annet på flere punkter rundt om i fylket. Det resulterte til slutt i 140 sykler og 70 madrasser, samt klær, hjelmer og forskjellig.

Ikke nødhjelp

Ikke alle syklene var i perfekt stand, men det skulle bare mangle. Dahle har leid inn sykkelreparatør for å ta seg av den saka. Dahle er sjøl med til Polen for å passe på forsendelsen og se til at alt går riktig for seg.

Det er foreldreløse barn i alderen 3 til 18 år som er målgruppa. Aktiv Barnehjelp i Trondheim har aksjoner gående hele året.

Det bor om lag 80.000 foreldreløse barn i Polen, fordelt på rundt 300 barnehjem.

– Det ikke er snakk om en nødhjelpsaksjon, men et ønske om å gi noen av disse barna en drømmeuke, sa Dahle til lokalavisa 15. mars i år.