For første gang siden før koronaen, inviterer Nordveggen til idémyldring om Hoppid-midler på Utrøna. Sitter du med en tanke du mener har livets rett, som er innovativ og nyskapende, ønsker Brøste Sletta at du tar plass rundt bordet førstkommende mandag.

– Vi kaller det for et gründermøte, sier hun.

– Har du en idé – om du er etablert og tenker i nye baner eller har en nyetablering – møt opp. Vi gir ut info, og håper andre kan dele av sine erfaringer og møte andre på samme sted. Dette er veldig ufarlig og uforpliktende, og kun ment å være en samlingsplass.

Hvert år deler Møre og Romsdal fylkeskommune ut en pott til det Nordveggen-sjefen kaller «tidlig fase-midler», som i år lyder på tre millioner kroner.

Av denne potten – som bestemmes ut fra innbyggertall – får Rauma 130.000.

– Jeg kaller det skal, eller skal ikke-midler, sier Brøste Sletta før hun utdyper:

– Er det marked for ideen min? Kan huset jeg har stående brukes til noe? Om du får innvilget, la oss si, 20.000 kroner, er ikke det nok til å få en etablering opp og gå. Men det kommer godt med til å hyre en konsulent, kjøre en markedsundersøkelse eller liknende og se om produktet kan bli til noe.

Rauma kommune fikk etablert et av de første Hoppid-kontorene i fylket, for cirka 15 år siden. Midlene fonnet har delt ut gjennom disse årene, har vært en bidragsyter til flere kjente, lokale merkevarer, hvor Innovasjonsfestivalen er et konkret resultat.

– Det finnes ingen avgrensninger. Alle bransjer kan få, påpeker Brøste Sletta.

– Vi har klart å dele ut midlene hvert år, og det håper vi å klare også nå. Jeg og Øyvind Bang Fjørtoft, som skal holde møtet, ønsker å møte folk med ideer om å etablere noe, så om det det er deg håper vi å se deg der.