Kunnskapsministeren besøkte i dag Åfarnes oppvekstsenter sammen med blant representanter fra kunnskapsdepartementet, assisterende generalsekretær i fotballforbundet og en representant fra fotballkretsen.

Først ble de besøkende informert om prosjektet av rektor Idunn Frøyshov Pharo og prosjektleder Christian Fjeldbu. De forklarte for kunnskapsministeren hva prosjektet gikk ut på, og hvordan de hadde løst det.

- Vi har hatt muligheten til å selv fylle dette prosjektet med innhold, og vi har kunnet definere hva vi mener "Handshake for Peace" kan være, fortalte de.

Snakket med elevene

Røe Isaksen ble så med rundt i tre forskjellige klasser. Han stilte spørsmål til elevene om hva de synes om prosjektet, og hvilke aktiviteter og oppgaver de har gjort knyttet til det.

- Dette er et veldig spennende prosjekt, og det er ekstra artig at de har kunnet utvikle prosjektet selv, sier Isaksen til Åndalsnes Avis.

Han tror "Handshake for Peace" kan være aktuelt for andre skoler.

- Jeg mener absolutt at prosjektet bør deles med flere skoler, men jeg tror også at det er viktig å se hvordan det går med pilotskolen først, sier kunnskapsministeren.