Barnehagedagen ble arrangert over hele landet for åttende året på rad.

– Årets slagord er "det beste til de minste", forklarer Tor Sannes i Myra barnehage på Åndalsnes.

Sammen med Rabben Barnehage møtte han og ungene opp i sentrum og fylte gatene med gule refleksvester. Og inne på servicetorget ble det virkelig stappfullt da alle stilte seg opp og sang for alle som ville høre på.

Fikk kjøre buss

For barna fra Rabben ble det litt ekstra stas. De fikk nemlig reise med buss fram og tilbake og alle hadde medbrakt mat i sekkene sine.

Den ble nytt til fulle etter opptredenen i rådhuset og mange begynte så smått å glede seg til de skulle kjøre buss igjen. Et spennende avbrekk fra hverdagen, skjønte vi.

Politisk baktanke

Slagordet er ikke helt fritt for politisk budskap.

– Det handler litt om at folk skal få øynene opp for hvor viktig barnehagen er. At det er viktig med kvalitet i barnehagene. Det handler blant annet om å ha nok kvalifisert personell, og forutsigbar økonomi, sier Sannes til Åndalsnes Avis.

Han presiserer at tirsdagen først og fremst handlet om barna og om å feire, og markere dagen. Men også hos utdanningsforbundet går det klart fram at tanken bak slagordet er som Sannes sier.

Rekord

Det er Utdanningsforbundet og Fagforbundet som er initiativtakere til Barnehagedagen. I år har deltakelsen vært rekordartet.

Ifølge Utdanningsforbundet er det sendt ut over 6500 pakker med ballonger, plakater og annet materiell til over 2000 barnehager rundt om i landet.

Pause. Etter sang på rådhuset smakte det ekstra godt med medbrakt mat for barn fra Rabben Barnehage i Isfjorden. Foto: Anders A. Hagen
Gågata. Barnehagedag og mat ute i det fri. Det kan ikke bli stort bedre. Foto: Anders A. Hagen