– Ja, vi er veldig fornøyd med resultatet, sier Hilde Kittang Alnes i Ladies Circle.

Damegruppa startet sitt prosjekt allerede i 2010 med en kakebok til inntekt for Prosjekt Z: vann til byen Mumbeji i Zambia. Prosjektet var et samarbeid mellom Rauma kommune og Nordveggen og resulterte i en stor innsamlingsdugnad i Rauma. Til sammen ble det over en million kroner.

Gjennom Kirkens Nødhjelp ble pengene brukt til bygging av et solenergidrevet drikkevannsanlegg sammen med innbyggerne i byen. Anlegget kom i drift og de vel 6000 innbyggerne fikk rent vann.Det første kakeboksalget fra Ladies Circle ga en inntekt til Kirkens Nødhjelp på 400.000 kroner.

– Vi ble utsolgt og fikk ukentlig forespørsler om flere bøker. Da vi snakket med prosjektledelsen i Kirkens Nødhjelp, ble vi enige om at vi kunne få i gang bokprosjektet igjen- for behovet for penger var der hele tiden, forteller Hilde.

De fikk tilbakemeldinger om hva konkret pengene skulle brukes til fremover, og så i 2013, bestemte damene seg for å gi ut bok nummer to.

– Den ble en videreføring av bok nummer én, men i tillegg seks nye oppskrifter. Vi solgte mange av dem på Kjolefjellfestivalen i 2014 og fikk inn 100.000 kroner bare på den ene dagen, sier Hilde.

Pengene gikk til Kirkens Nødhjelp – øremerket vannprosjektet i Mumbeij. I tillegg ga Ladies Circle organisasjonen resten av bokopplaget, på 4500 bøker, som ikke ble solgt under festivalen.

– Disse bøkene har nå blitt solgt, jevnt og trutt, i ett og et halvt år, blant annet gjennom deres nettbutikk «Gaver som forandrer verden». Dette salget har nå gitt prosjektet 540.000 kroner, forteller Hilde.

Totalt har damenes bokprosjekt og Kjolefjellfestival, innbrakt 1.040.000 kroner til vannprosjektet.

Camilla Grøtta i Kirkens Nødhjelp kan fortelle at pengene har kommet godt med.

2014 erstattet de noen solcellepaneler, reparerte 50 kraner og erstattet 8 ventiler med nye. Samme året ble 100 personer i Mumbeji gitt opplæring i grønnsaksdyrking og like mange fikk opplæring i birøkting-metoder. De lagde 50 bikuber som har blitt plassert i to landsbyer. Borehull og andre fasiliteter på Mumbeji Clinic er under bygging og Kirkens nødhjelps folk i området kan fortelle at livsstilen til menneskene i byen har endret seg mye på disse årene.

– Vanntilførselen til fødeklinikken skal være ferdig i desember. Våre folk der nede jobber også mye med inntektsgivende tiltak, slik at befolkningen selv skal kunne tjene penger og på den måten klare å drifte vannsystemet selv, sier Grøtta.

Hun er overveldet over slaget av boka og tror ikke det skal bli noe problemer å selge resten av opplaget heller, på 1480 bøker.

– Vår høysesong når det gjelder salg i nettbutikken, er november og desember, så vi tror resten av bøkene vil gå bra, sier hun.

Damene i Ladies Circle har heller ingen planer om å slappe av fremover.

– Målet er nå å få solgt ut alle bøkene, slik at vi kan begynne på et nytt artig prosjekt, sier Hilde Kittang Alnes.