Ole Anders Dahle (37) fra Mittet har dratt i gang en sykkelaksjon i Møre og Romsdal gjennom den frivillige organisasjonen Aktiv Barnehjelp med hovedsete i Trondheim.

– I Trondheim med omegn har vi en løpende aksjonen snart hele året. Nå håper vi på knallgod oppslutning i Møre og Romsdal, sier Ole Anders Dahle til Åndalsnes Avis.

Fire steder

Lørdag 17. og søndag 18. mars blir det innsamlingsaksjon av gamle sykler. sportsutstyr, sykkelhjelmer og sykkelutstyr. Begge helgedagene blir det muligheter for å levere inn sykler ved Statoil-stasjonen på Åndalsnes, i Molde, Ålesund og Kristiansund. På Mittet blir det også innsamling, på ylørdag, ved Mittet Matsenter.

– Jeg er svært glad for lokale sykkelklubber stiller med mannskap for å ta imot sykler som publikum vil levere inn til aksjonen. Rauma Sykkelklubb gir også sykkeldrakter, rundt 20 i taller, til aksjonen. Jeg håper og tror at mange har sykler stående, som er fullt ut brukbare og som de ønsker å gi bort til denne aksjonen hvor jeg kan garantere at syklene kommer fram til foreldreløse barn i Polen, sier Dahle.

– Enorm støtte

Ole Anders Dahle er full av lovord om den støtten han har blitt møtt med i Rauma. Næringslivet har gitt og støtte opp om aksjonen på en måte han knapt hadde drømt om på forhånd.

– Ja, det har vært ja hele vegen. Jeg er mektig imponert over denne lokale støtten og givergleden. Her får vi utstyr og anna utstyr på sparket. Nå håper jeg også at resten av Raumasamfunnet møter opp med sykler, sportsutstyr og hjelmer, blant annet, til aksjonen. Jeg må understreke at dette ikke er en nødhjelpsaksjon. Det handler om å gi foreldreløse barn, denne gang i Polen, en drømmeuke i slutten av april i år. Jeg kan garantere at hver sykkel gir et barn i Polen et smil og en opplevelse for livet. Jeg har vært både i Polen, Ukraina og Russland gjennom Aktiv Barnehjelp og det er behov for alt som blir gitt, mener Dahle.

Arvesen ambassadør

Det er barn i alderen 3 til 18 år som Ole Anders & Co ønsker å få fram smilet på gjennom at de får en sykkel eller anna sportsutstyr. Han sier det er hele 80.000 foreldreløs barn og unge i Polen. De bor i hovedsak på 300 ulike barnehjelp rundt omkring i landet.

– Folk kan følge med på vår side på Facebook. Den blir oppdatert daglig. Bakgrunnen for at sykkelaksjonen kom i gang var en samtale jeg hadde med den tidligere proffsyklisten Kurt Asle Arvesen. Han sa ja på sparket til å stille som ambassadør. Det er klart at vi er svært takknemlig for at han stiller opp slik han gjør. Blant annet så har han som team- leder i Team Sky skaffet oss ei signert sykkeltrøye fra laget med signaturene til blant annet Edvald Boasson Hagen og Mark Cavendish. At vi kan bruke hans navn tilknyttet aksjonen gjør også at sponsorer og andre lettere stiller opp og er positive til aksjonen, fortsetter Ole Anders Dahle.

– Jeg er med på dette fordi jeg har lyst å hjelpe noen som ikke har noe. Vet vi ikke kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. I tillegg vet jeg at hjelpen kommer frem, og ikke blir slukt i en stor administrasjon, sier Kurt Asle Arvesen i en kommentar.

– Godt å gi

– Dette er et positivt tiltak som vi ønsker å støtte. Vi tror det er positivt både for sykkelsporten, for våre medlemmer og vår aktivitet at vi kan gjør vår del av jobben for at aksjonen blir vellykket. Vi har det så godt i Norge at de fleste kan bidra på en eller annen måte, forklarer Arve Gründer i Rauma Sykkelklubb.

– Finn fram sykkelen din eller anna sportsutstyr og ta turen til Statoil-stasjonen på Åndalsnes kommende lørdag eller søndag. Husk at det er barn med en svært vanskelig hverdag som vil alle kan få fram smilet hos. De foreldreløse barna beholder sjølsagt sportsutstyret etter at drømmeuka er gjennomført, avslutter Ole Anders Dahle.