"Into The White" samler mange besøkende på Åndalsnes kino. Lokale innslag trakk veteraner, middelaldrende og også ungdommen til lerretet. Det var verdenspremiere på filmen på Åndalsnes fredag kveld; forestillingen var utsolgt.

Og på søndag kveld var det også fullt, i går var det noen billetter igjen til den tredje og i skrivende stund siste oppsetningen onsdag kveld.

Gode kritikker

– Jeg har ikke sett filmen og gleder meg til kveldens forestilling. Men jeg har et klart inntrykk av at deler av filmen er høyst realistisk i forhold til det som skjedde under 2. verdenskrig. Og så forstår jeg at det blir laget et drama i tillegg som er med på å komplettere filmen, sa Tor Christian Jevanord som hadde tatt med seg det mest aktuelle av uniformer, propeller og andre ting han har samlet fra krigens dager til kulturhuset.

– Veldig hyggelig at så mange viser interesse for utstillinga. Det er spesielt morsomt at så mange yngre tar turen innom og stiller spørsmål. Det er ikke så mange som vet at det jeg på Setnesmoen er mye mer enn det jeg har tatt med hit i kveld, sa lokalhistorikeren.

– Spent

– Jeg er spent. Jeg skal fortelle litt fra krigens dager i forkant av filmen. Jeg husker mye fra da mine foreldre tok med oss ungene og flyttet hele familien inn i Isfjorden. Jeg var sju år da krigen brøt ut og husker veldig mye fra den tida. Det er flott at filmen "Ino The White" har blitt laget. Noen mener vi skal glemme krigen og se framover. Jeg er enig i at vi må se framover, men vi verken kan eller skal glemme det som har hendt, mener Ørjar Heen fra foajeen på kulturhuset.

– Jeg gleder meg til å se filmen som har deler av historien fra våre trakter, sa Åge Endrerud før han tok plass i kinosalen.

– Jeg har alltid vært interessert i lokalhistorie. Så flott at mange viser interesse, sa Jørn Ringen.

Filmen har fått god mottakelse. Og de som besøkte forestillingen fredag kveld satt igjen med et godt inntrykk, i alle fall etter de uttalelsene vi har fått i etterkant.

Boksalg. Sigrid Mjelva hadde tatt på seg jobben med å selge boka "Hverdagskrigen i Rauma" fra foajeen på kulturhuset fredag kveld.