Utrygt vær fra morgenen av, gjorde at mange nok avsto fra å ta turen til Bøstølen, søndag. I forhold til i fjor var det senere ankomst og bare rundt halvparten med kjøretøy der føreren betalte i bommen på Berild.

Men med alle som har sesongkort - hytteboere og andre - fyltes gamlestølen på Røsta etter hvert opp. Rundt regnet 600 personer overvar stølsmøtet.

Og med en arrangør som bød på rømmegraut og spekemat, nystekt fjellaure med tilbehør samt nystekt svele og kaffe, var det atskillig kos å spore mellom gamle seterbuer.

I tillegg bød innfjordingene på kulturell niste. Solbjørg Skiri spilte trekkspill. I tillegg bidro Åtte Potte Rømme med sanger fra både ny og mer svunnen tid. De fikk også med seg an flokk barn til å synge Bæ, Bæ Lille Lam. Et populært tiltak.

Når vi så tar med at køa av staurbærende barn bare ble lenger og lenger etter som dagen gikk, og det til slutt meldte seg på nok voksne til å gjennomføre konkurransen om å slå spikrer hurtigst mulig helt inn i en planke, er det bare å føye no et suksessfylt arrangemenet inn i protokollen til Norsk Fjellfestival.

Vi kommer tilbake med mer i tirsdagsutgaven av Åndalsnes Avis.

Tett med folk på gamlestølen på Røsta/Bøstølen. Noen hadde med seg stoler. Andre benyttet seg av fjølene/honene som arrangøren hadde lagt ut. Og været. Først litt regn, så oppholdsvær og deretter sol - mye sol. Foto: Øystein Talberg