Nordveggen AS tok initiativ til å formalisere et samarbeid mellom reiselivslaget, RaumaRock, Norsk Fjellfestival, Åndalsnes sentrumsforening og Rauma kulturhus. Første møte var i januar.

– Vi har ambisjoner om å møtes over et måltid en gang i måneden, forklarer Solveig Brøste Sletta.

Felles database

Tanken er at organisasjonene har en rekke felles interesser. Som for eksempel å ikke lage arrangementer som kolliderer med hverandre. Eller å ha en felles bildedatabase til bruk i forskjellige sammenhenger.

Tirsdag var de daglige lederne for de forskjellige organisasjonene samlet igjen og denne gangen var temaet frivillige. Nærmere bestemt Raumavert.

Alle de representerte på møtet har i større eller mindre grad en base av frivillige. Nå er ønsket å opprette en felles database med navn på folk som det går an å spørre.

– Skal spørre "sine"

Denne gangen var Per Arne Skomsø fra Rauma Frivillighetssentral også med på møtet. Og det er han som skal ta imot navn og opprette databasen.

– Vi kommer alle til å spørre våre respektive frivillige om de kan tenke seg å stå på lista, men tanken er også å få med nye navn. Vi har for eksempel fremdeles lista over dem som var raumaverter under speiderlandsleiren, sier Brøste Sletta.

Ifølge Skomsø er det en trend innen frivillighet at mange ikke ønsker å forplikte seg over tid, for eksempel til styreverv og liknende. Men stadig flere kan godt tenke seg å bidra på enkeltarrangementer.

– Ingen forpliktelser

– Og det følger absolutt ingen forpliktelser med å stå på denne lista, forsikrer reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke.

– Man må ikke være "orakel" og vite alt om Rauma for å være Raumavert?

– Nei, vi har bruk for alle til alle slags oppgaver. Alt fra noen timer til en helg, skisserer Skomsø.

Arrangementer og hendelser der det kan være behov for raumaverter er besøket av kronprinsparet 26. mai, åpning av Trollstigen 16. juni, besøk av cruiseskip og Raumadagene i slutten av juni, for eksempel.

Skjemaet for å registrere deg finner du her