Kai-Espen Røstgaard (33), småbarnsfar og bosatt på Vågstranda, fikk en urovekkende opplevelse i Moldebadet, lørdagen under årets jazzfestival.

Tok bilder av stesønnen

Kai-Espen Røstgaard forteller:

– Vi hadde vært i badet rundt to timer, da jeg oppdaget en voksen mann av utenlandsk opprinnelse, satt og tok bilder av min 5-årige stesønn og andre barn som lekte seg i badebassenget. Mannen som var fullt påkledd, forlot området etter noen minutt. Jeg opplevde at vedkommende var alene, sier Røstgaard, som er fortsatt rystet over det som skjedde.

– Uforståelig

– At badevaktene som også patruljerte der, ikke reagerte på at en mann helt åpenlyst, tar bilder av halvnakne barn uten å gripe inn, er for meg helt uforståelig, sier han.

Småbarnsfaren som tok kontakt med resepsjonsvakta på Moldebadet etter episoden, fikk da beskjed om at han ville bli kontaktet. Dager og uker gikk, uten noen form for respons. Da tok han på nytt kontakt med Moldebadet, ved at han sendte e-poster til samtlige i ledelsen, uten at også disse ble besvart.

Ignorert

Fortvilelsen og maktesløsheten ble enda større, da han heller ikke møtte forståelse hos politiet i Molde, som mente at slike saker sannsynligvis vil bli henlagt. I ettertid angrer Røstgaard på at han likevel ikke formelt politianmeldte det han opplevde som mistenkelig.

– Jeg er både rystet og fortvilt over å bli ignorert på denne måten, både fra politiet og ikke minst Moldebadet, sier Røstgaard, som tenker med skrekk og gru på hva slike bilder i verste fall kan bli brukt til.

– Jeg hadde forventet at både ledelsen ved Moldebadet og politiet skulle ta slike episoder på alvor i dagens samfunn, sier småbarnsfaren, som nå har valgt å gå til avisa med saka.

– Om vedkommende ikke blir tatt, så håper jeg at ledelsen ved Moldebadet må skjerpe inn sine rutiner, for å unngå at liknende episoder på nytt skjer i framtida, sier småbarnsfaren på Vågstranda, som fortsatt er preget over det som skjedde for over tre måneder siden.