– Nei, jeg kommer ikke til å få jobben som hoveddommer i verken bronsefinalen eller selve finalen. To av turneringens beste dommere har ikke dømt ennå, sier Christina Westrum Pedersen på telefon fra Tyskland.

– Var pissnervøs

Torsdag fikk hun tilliten som hoveddommer i semifinalen mellom Nigeria og Colombia.

– Jeg grudde meg veldig før kampen. Var rett og slett pissnervøs. Men jeg føler at jeg greide å senke skuldrene så snart jeg kom ut på banen. Jeg synes kampen var vanskelig, men jeg er veldig fornøyd med innsatsen. Det var den største utfordringa jeg har hatt som dommer noen gang, konkluderer Westrum Pedersen.

Før mesterskapet hadde hun som mål å få én kamp som hoveddommer.

– Nå har jeg dømt tre. Jeg trodde ikke jeg skulle komme så langt. Det betyr at de er fornøyd med innsatsen min både på og utenom banen, fortsetter hun.

Ifølge Westrum Pedersen er det ikke bare dommerferdighetene som legges til grunn for et uttak.

– De ser også på hvordan jeg passer inn i gruppa og fungerer sosialt. Om man er et medmenneske eller har konkurranseinstinkt, forklarer hun.

Har blitt bedre

Hun føler erfaringene hun har gjort seg under verdensmesterskapet har gjort henne til en bedre dommer.

– Tilbakemeldingene vi får her er direkte og eksakte. Vi har perfekte veiledere, sier dommeren.

Hun forventet å få vite uttaket til bronsefinalen og finalen i løpet av fredagskvelden, men hadde ingen forventninger.

– Hoveddommer blir jeg helt sikkert ikke. Eneste muligheten er at jeg kan bli fjerdedommer. Men det kommer helt an på sammensetningen av dommerlaget, avslutter hun.

Er fornøyd. Christina Westrum Pedersen (29) er strålende fornøyd med innsatsen i U20-VM i Tyskland. Foto: Kjell H. Wollan