Gjennom helga har det vært større bevegelse i fjellpartiet Mannen enn det har vært noen gang tidligere i år, og mandag valgte NVE å skru opp faregraden til høy.

- Hastigheten er relativt stor ennå. Det har flatet noe ut i øvre del, mens det i nedre del er omtrent det samme, forteller sjefsgeolog Lars Harald Blikra.

Fra mandag klokka 13.00 har det ikke kommet noe særlig nedbør. Nå er det spådd finvær noen dager.

- Vi vet at fjellpartiet reagerer på nedbør, så vi har en forventning om at det går litt ned og stabiliserer seg nå, selv om det foreløpig fortsatt er relativt stor hastighet, sier han.

Farenivået blir opprettholdt.

- Vi følger nøye med. Det har ikke vært noe tema å justere ned faregraden igjen ennå, sier han.

- Daglig kontakt til eventuelt farenivået blir skrudd ned

Oransje nivå betyr også at kommunen må forberede en eventuell evakuering.

Ordfører Lars Olav Hustad forteller at de tirsdag morgen hadde beredskapsmøte. Der deltok fylkesmannen, kommunen, politiet, Jernbaneverket, Statens vegvesen og Sivilforsvaret.

- Vi har gått i gjennom beredskapsplanen, og vi har snakket med alle de berørte. Vi vil ha daglig kontakt med dem fram til eventuelt farenivået blir skrudd ned igjen. Vår viktigste oppgave er nå å ta vare på innbyggerne, og sørge for at hvis det blir rødt farenivå skal alle vite hva de skal gjøre, sier han.

Toget går

Terje Fossum, NSBs markedssjef på Raumabanen og Dovrebanen forteller at det er politiet som eventuelt avgjør om toget må stå.

Foreløpig har de ikke fått noen signaler om det.

- Enn så lenge tar vi dette med knusende ro, sier han.