– Det var heldigvis et kortvarig uvær, i motsetning til Dagmar i 2011. Tor var også godt varslet og vi var godt forberedt, sier Ørger Thokle, driftssjef i Rauma Energi AS i morgentimene lørdag.

Han har gått av vakt sammen med de ni andre personene som har vært på jobb hele natta. Av disse har to vært på kontoret og sju ute i felten.

– Ja, nå har alle lagt seg og det er kun småtteri som står igjen for neste vaktskift, opplyser han.

Han føler natten gikk forholdsvis greit, og høyspentreparasjon på Mittet, som sto igjen tidlig lørdag morgen, er nå ordnet.

– Vi vil når det blir dagslys, ta en befaring langs linjene og se om det kan være skader som ikke har forårsaket strømbrudd, men som må fikses før det gjør det. Vi regner også med at vi kan få noen telefoner utover dagen når kunder våkner og kanskje oppdager at de ikke har strøm likevel. Det kan jo være småskader vi ikke har fått med oss, sier Thokle.

– Men hva er årsaken til at strømmen går når det bli uvær?

– En gjenganger er selvsagt nedblåste trær, men det er ikke alt materiell som tåler sterk vind. Da blir det problemer som jordfeil som vil gi feilspenning på nettet og som igjen kan føre til andre tekniske feil andre steder på nettet, forklarer han.

Rauma Energi informerer også om at for å legge tilbake til normal drift på Mittet, må det foretas en kort utkopling. Dette vil bli gjort sent lørdag kveld, og kunder som blir berørt av dette, vil bli direkte varslet på SMS.

Fergene er i drift igjen og Tresfjordsbrua som ble midlertidig stengt i går kveld,  er nå åpnet igjen.