Kirsti Sparboe startet sin karriere som popartist på sekstitallet. Da ble hun oppdaget av Arthur Arntzen og hun ble en av Norges største stjerner i løpet av et par år.

Hun står bak det man gjerne kaller landeplager, som de aller fleste har hørt om, sjøl i dag. Vi nevner "Oj, Oj, Oj, så glad jeg skal bli" og "En sommer er over", for eksempel.

Sparboe har gjennom åra vært både musiker, programleder og skuespiller. Hun har også representert Norge flere ganger under Melodi Grand Prix.

Åtte billetter

I en periode opplevde Sparboe også stor suksess i Tyskland. Lørdag kommer hun til Rauma kulturhus, sammen med Per Husby, som er blant Norges anerkjente pianister.

Da kommer hun direkte fra konsert i fødebyen Tromsø, der hun spiller sammen med bandet Violet Road. Sistnevnte er A-listet på NRK for tida, med sangen "Early Morning Song. Sparboe har ellers en omfattende turnéliste utover høsten og er "still going strong", som det heter på dialekt. Men det ser ikke ut til å gjelde Rauma.

– Jeg har ikke store ambisjoner om at det skal komme store mengder med folk, men åtte solgte billetter (onsdag formiddag, red.anm.) er katastrofalt, synes kulturhusleder Oddvar Ruud.

Allsidig. Kirsti Sparboe startet som popstjerne i Norge og har siden vært å se på både teater- og revyscener, og som programleder. Foto: Pressefoto
Skarpskodd. Geir Helljesen er en av sluggerne innenfor feltet politisk debatt og programledelse. Han griller lokale politikere på Rauma kulturhus i morgen. Foto: Pressefoto