FJELLFESTIVALEN styrker sin posisjon. Den vokser seg større. I år, i dag, arrangerer de også Trollveggen Triathlon.«Ryktebørsen» gjør at enda flere ønsker å delta på de 150 arrangementene. Ikke alle har blitt gjennomført etter planen; både på grunn av været og liten påmelding. Men mye har vært fullbooket – det bør glede alle som er glade i fjellfestivalen. Og bare så det også er sagt; det er to dager igjen og gode muligheter for å delta på turer, kurs og konserter. Sjøl om været knapt har vært dårligere de 17 åra fjellfestivalen har vært arrangert, så hersker det ingen tvil om at Norsk Fjellfestival går ei lys framtid i møte.

HELSEHUSET kommer om noen år. Onsdag ble det kjent hvem som skal bygge, hva det vil koste og hva det i grove trekk vil inneholde. Mange har tatt del i debatten, heldigvis. Det å lytte til publikum, til brukergrupper og faginstanser er alltid viktig. Ja, jeg vil si det så sterkt at det er avgjørende med tanke på at bygget blir fylt med riktig innhold. Å satse på et slikt hus, å samle beboere og pasienter samt fagpersonell, er framtidsrettet. Om jeg med flere skal glede oss til å bli gamle? Kanskje litt sterkt å si det, men for meg var avgjørelsen om å bygge helsehus en bekreftelse på at vi kan føle oss trygge på at vi blir tatt godt vare på i nytt helsehus.

SIST HELG var det storstilt markering av Raumadagene, den nye rådhusplassen, åpningen av Skuret og trekning av et gavekort på 50.000 kroner – blant annet. Og det er ingen grunn til at sentrum og Raumasenteret skal få mindre besøk i dag; barneløp, Trollveggen Triathlon, for å nevne noe. Det er gledelig at sentrum og Raumasenteret samarbeider i større grad enn før; nå blir det også buss for besøkende mellom sentrum og Øran. Det mer enn ryktes at flere hadde større omsetning sist helg enn på veldig lenge; det gleder. Og det vil glede meg mye om vi ser mange som ofte rusler fornøyd fra et besøk på Øran og i sentrum med hendene fulle av lokale bæreposer også framover. Lokal handel er vinn, vinn; det styrker lokale arbeidsplasser. Det styrker vareutvalget. Skatteinntektene og det styrker lokalpatriotismen. Blant annet.

TINDESENTERET blir mer og mer synlig fra uke til uke. Neste år står det klart til bruk. Jeg er sikker på at vi får bekreftet hvor viktig senteret blir, også fordi det bygges der det bygges.Ny kai har tatt tid; det synes som om arbeidet har kommet i gang igjen nå. Så lenge kaia blir etablert, dog en del millioner dyrere enn antatt, så blir det også et løft for cruiseturismen hvor konkurransen er tøff. Romsdalseggen har utløst noen redningsaksjoner. Det har ingen ting med anbefalingene å gjøre; det er understreket fra salgskontoret om utfordrende snøforhold. Eggen har kommet for å bli; den har et potensial som på sikt sier meg at et sekssifra (!) antall personer vil gå den i løpet av noen hektiske sommermåneder. Vi får bare håpe at våren i år, med historisk mye snø i fjellet, var et unntak.

JEG HAR OGSÅ lyst til å minne om turmålskonkurransen. Den er enda en bekreftelse på at Nordveggen AS har truffet riktig; den trekker mange og når Stikk Ut! også har kommet så er ikke det i konkurranse med turmålskonkurransen. Som i mange andre sammenhenger økter aktivitetene jo flere tilbudene er. Sånn vil det også være når Raumasenteret øker fra fem til nærmere femten butikker; det vil også være positivt for sentrum. God helg!

Lars Smisethjell, redaktør