50 ÅR. Kommunen vår jubilerer og har bursdag. Vi er alle invitert til å brenne bål og spise kake. Det er 50 år siden fem kommuner ble til en og Peder Mork fra Veøy ble Raumas første ordfører.

DET ER viktig at vi tar innover oss at vi bor i en god kommune, en kommune som både har klart seg bedre og står seg bedre enn mange kommuner det er naturlig å sammenligne seg med. Vi bor i en kommune som garanterer plass i barnehage, som tilbyr moderne skolebygninger og som ruster opp eldreomsorgen med visjonære planer i sentrum. Vi bor også i en kommune som har blant landets største turistmagneter, og bedrifter med navn som er synlig både på nasjonale og internasjonale arenaer.

ÅNDALSNES AVIS ærer i dag jubilanten. Vi har laget en liten historiebok som forteller oss både om nesten konkurs og glødende oppgangstider og vi har truffet Alf Hanekamhaug som var sentral i arbeidet med å stable Rauma kommune på beina i 1964. Og vi har ikke minst snakket med fire ordførere i våre nabokommuner. De skryter alle av Rauma og lister opp kvaliteter de misunner oss.

Å MØTE fire tilfeldig valgte raumaværinger, har også vært en utsøkt glede. De bruker superlativer og lovord og beskriver heimkommunen nesten bare med positive fortegn.

LITE tyder derimot på at Rauma skal få flere jubileer å feire. Prosessen er mer enn i gang med å se seg om i alle retninger for å finne samarbeidspartnere i en ny kommunestruktur. – Rauma har tatt posisjoner og er tydelig og krevende, sier moldeordfører Torgeir Dahl i dagenes avis.

MED DEN karakteristikken er det all grunn til å gå rakrygget inn i forhandlinger med aktuelle naboer og med det sikre seg best mulige løsninger. En kommune har mye med identitet å gjøre og vi beskrives som stolte raumaværinger av mange i dagens avis.

GRATULERER med dagen alle raumaværinger. Hva vi kaller oss om 50 nye, vet vel ingen.

Stein Siemredaksjonssjef