– At det er rundt 15 aktive barn i Frelsesarmeen på Åndalsnes, er veldig bra. Her gjøres et kjempegodt barnearbeid, sier leirleder Christian Eilertsen i Frelsesarmen. Han er leder for Frelsesarmen i Måløy og han er på samme tid ansvarlig for leirer og sosiale utvekslinger mellom Frelsesarmeen i divisjonen som strekker seg over nesten hele Vestlandet og langt opp i Nord- Norge.

Og til Barnas helg på Åndalsnes var det invitert deltakere fra Florø i sør til Kristiansund i nord. Fra tre forskjellige steder var det deltakere og samlingen på Åndalsnes varte fra fredag kveld til søndag middag.

– Vi er sju ledere og 28 barn og unge, forteller Eilertsen og legger til at alderen på de som er med er mellom seks og 14 år.

Tradisjon

Slike felles samlinger for flere forskjellige lokale grupper har lang tradisjon i Frelsesarmeen. Det har blitt brukt betegnelsen leir, men nå kaller de det Barnas helg. Målet er først og fremst å bli kjent med andre og se og oppleve hvordan arbeidet blir gjort andre steder, men Christian Eilertsen sier også at Guds ord som alltid står svært sentralt i det arbeidet Frelsesarmeen driver.

– Vårt motto er at vi alle er skapt av Gud og at vi alle er født med verdifulle og gode egenskaper, sier Eilertsen og forteller at Guds ord er en rød tråd i alt de holder på meg og følger alle aktivitetene gjennom hele samlingen.

– Ja, hvordan er det å komme sammen slik? Er dere like eller er det store forskjeller?

– Personlig kommer jeg fra Telemark. Jeg ser nok at det er forskjellige kulturer også fra sted til sted i Frelsesarmeen. Slik sett er det forskjell også på de gruppene som er her. Det betyr også mye hvem som er ledere i hver gruppe og hva de står for, sier Christian Eilertsen.

Under samlingen på Åndalsnes var det "bli kjent kveld" på fredag, uteaktiviteter på lørdag før felles mat og underholdningskveld på lørdag kveld. Etter frokost søndag var det gudsteneste før alle kunne reise heim hver til sitt og takke for en sosial helg på Åndalsnes.