– Vi gir en million kroner som inspirasjon og støtte til et fantastisk prosjekt som er den beste konkretisering vi kunne ha tenkt oss når det gjelder visjonen om å være verdens beste kommune for naturglade mennesker. Vi skal få en møteplass og et senter som verden ikke har sett maken til, sier leder i Rauma næringslag, Nils Ivar Heggem. I går ble det nemlig kjent at næringslaget er den siste på lista så langt for å få fullfinansiert prosjektet.

Og Heggem får støtte fra andre medlemmer av styret i næringslaget. Torbjørn Hjelden viser til at Rauma nå er i ferd med å bli møteplassen og ikke minst bosted for folk som flytter hit nettopp på grunn av naturen og de muligheter som finnes for trivsel i ved fjord og fjell. Han illustrerer dette med å henvise til en "fjellkveld" denne uka i regi av nettopp tindesenteret og Norsk fjellfestival der det møtte rundt 100 mennesker og der mange var innflyttere i etableringsalder.

Jørn Nes, også styremedlem i næringslaget, mener bidraget fra Rauma næringslag og så er motivert ut fra et sterkt ønske om å bidra til ny utvikling i sentrum av Åndalsnes og til å støtte opp rundt tiltak som gjør Rauma og Åndalsnes enda mer attraktiv som turiststed.

– Når vi etter hvert også for gondolbane til Nessaksla, kan vi håpe at dette samlet blir en katalysator for flere investeringer i sentrum, sier Jørn Nes. Også Hilde Alnes er styremedlem og hun viser til at næringslaget er opptatt av at at bedriftene i Rauma også trenger et opplevelsesbasert bunnlinje, som hun kaller det. Det handler også om å investere bo- og trivselsforhold i større forstand enn hva som tidligere ofte har vært fokusert.

Mangler seks millioner

– Da jeg fikk beskjed om dette bidraget på en melding på mobiltelefonen forleden, ble jeg både veldig glad og rørt over viljen til å støtte opp, sier prosjektleder Laila Hjellvoll. Hun forteller at nå gjenstår det bare å sikre seg de siste seks millionene før det kan sies at Norsk Tindesenter er fullfinansiert.

– Du har tidligere sagt at du er optimist med tanke på denne finansieringen. Er du det fortsatt?

– Ja, det er jeg. Vi har gode dialoger og snart i mål, slik jeg ser det, sier Hjellvoll.

– Hvilke andre store lokale investorer snakker vi om?

– Det vil jeg ikke gå ut med nå. Det får vi heller komme tilbake til.

– Du har tidligere sagt byggestart august 2012. Hva sier du nå?

– Nå sier jeg ut på høsten i år og at målet er at vi skal kunne åpne til turistsesongen 2013, avslutter prosjektleder Laila Hjellvoll.