Spanjolen Kilian Jornet har flyttet til Rauma. Han beskrives som verdens beste fjelløper eller som "sky-runner" på engelsk.

Han har gående et prosjekt der han skal løpe på alle verdens viktigste fjelltopper og det skal han lage film av. Den tredje filmen i ei rekke han kaller «The summits of my life» er nå klar og den vil bli vist på Åndalsnes, som det eneste stedet i Norge. Og ikke nok med det; visningene som er satt opp ellers i verden er gjerne i store metropoler i svært folkerike land.

– Dette er både eksklusivt og ganske stort, synes jeg, sier Heidi Leren som sitter i styret i Norsk Fjellfestival. Det er gjennom nettverket inn mot fjellfestivalen filmskaperen nå har bestemt seg for visning i Åndalsnes.

– Denne filmen er fra Nepal. Å løpe på Mt. Everest ligger i planene til Kilian Jornet. Men i fjor havnet han midt oppe i det dramatiske jordskjelvet. Det har det blitt film av, med en annen vinkling enn planlagt, og det er denne filmen som nå vises. Inntektene går til et prosjekt i Nepal, sier Heidi Leren og synes det handler om å være i et ganske eksklusivt selskap når denne filmen nå blir vist på Åndalsnes i neste uke.

Filmen skal for øvrig vies en rekke steder i Spania, i Doha i Qatar, i Manila på Filippinene, i Jakarta i Indonesia, I San Fransisco i USA, i Hong Kong, i London i England og i Tokyo i Japan, bare for å nevne noen av stedene Åndalsnes i denne sammenheng er i selskap med.