I forbindelse med at høgskolen hadde besøk av en professor fra USA, ønsket professor Kai A. Olsen ved Høgskolen i Molde å vise ham litt av Nordvestlandet. Deriblant Trollstigen. Men siden det kom litt snø i høgden sist helg ville han sjekke om Trolstigen er åpen, for sikkerhets skyld.

Dette forteller han på Panorama - uavhengig nettavis for Høgskolen i Molde.

Her forteller han hvordan han først googler "Trollstigen vegvesen" og kommer til ei side som foreller at vegen er vinterstengt. Så finner han en annen melding på vegvesen.no som sier at vegen er åpnet, men ved nærmere ettersyn viser dette seg å være en sak fra i vår.

Enda ei side hos Vegvesenet fortellerat vegen er stengt. Men dette er ei side som omhandler Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen, og av erfaring vet Olsen at dette er en fast tekst på denne sida.

I engelsk versjon; National Tourist Route, står det ingenting om at Trollstigen pleier å være vinterstengt i det hele tatt, en opplysning Olsen mener er ganske vesentlig å ha med.

Til slutt sjekker Olsen vegvesenets trafikkmeldinger for alle fjelloverganger i Norge. Der finnes det ingen melding om Trollstigen, og ut fra teorien om at intet nytt er godt nytt, antar han at vegen enda er åpen.

Olsen kaller det hele et kaos, og mener at det skyldes Vegvesenet ikke har vurdert publikums behov for informasjon. Hos Visit Norway heter det at Trollstigen normalt er stengt fra oktober til mai.

Men den som planlegger å kjøre over fjellet i begynnelsen av mai vil få seg en overraskelse. Da Trollstigen åpnet 8. mai i år var dette nemlig rekordtidlig.