Leder i skigruppa i Isfjorden IL, Jan Møllerhaug, gleder seg til lørdag og årets skibasar.

Sekkkjepose

Det hele går av stabelen kl. 15 i Isfjorden samfunnshus lørdag. Skibasaren har foregått i årevis og finner alltid sted i begynnelsen av november.

– Det er et veldig populært arrangement, sier Møllerhaug.

– I fjor begynte vi også salg av middag. Da serverte vi «sekkjepose,» og det trakk mye folk som aldri hadde vært der før.

Tradisjonell basar

For dem som måtte lure på hva en skibasar er, så er det en god gammeldags basar, hvor inntektene vil gå til skigruppa i Isfjorden IL.

– Vi har hatt en del loddsalg på forhånd, men du kan også kjøpe lodd på selve basaren, forklarer Møllerhaug.

– Trekningen vil foregå mot slutten av arrangementet, og det er nærmere 70 premier. Før trekningen vil det være åresalg, middag, kaffe og kaker og tombola.

Bruktsalg

Nytt av året er at alle som ønsker kan levere inn gammelt ski- og sportsutstyr som de ikke lenger har bruk for. Dette vil så bli forsøkt solgt under basaren.

– Vi tar 20 prosent av salgssummen, men det er ikke hovedgrunnen til at vi gjør dette. Tanken er at man skal drive gjenbruk, i stedet for å måtte kjøpe nytt utstyr til ungene. Det er ofte dyrt og lite miljøvennlig.

Tråkkemaskin

Skibasaren pleier å være populær og er en viktig inntektskilde. Nå er målet ny tråkkemaskin.

– Tråkkemaskinen brukes til å kjøre opp skispor i anlegget. Og nå sparer vi til ny, for den begynner å dra på åra.

Garasje med toalett

Noe som derimot er helt nytt er garasjen til tråkkemaskinen. Denne er delvis finansiert med tippemidler, men også av inntektene fra tidligere års skibasarer.

– Etter tre års arbeide kunne vi sette siste spiker i veggen på den nye garasjen sist onsdag, sier en glad Møllerhaug.

Til sammen er det brukt over 700 dugnadstimer på bygget. I tillegg har Møllerhaug flere gode nyheter:

– Det er nå toalett i garasjebygget. Disse vil være åpne hele skisesongen, slik at folk kan bruke dem når de er på tur i skianlegget.