– Synes dere sekkene er fine?

– Jaaaaaa!

– Liker dere å gå på tur?

– JAAAAAAAAA!

Det var mange spente 1. klassinger som gledet seg til å få tursekk på Åndalsnes barneskole mandag. Det var den siste skolen som fikk besøk av ordfører Lars Olav Hustad, leder i Rauma næringslag Arvid Gjerde og prosjektleder Ane Marte Hammerø i Nordveggen.

Sekkene har blitt delt ut til 1.-klassingene ved skolestart hvert år siden 2006.

Det betyr at når årets førsteklassinger nå får sekkene sine har Nordveggen AS, Rauma kommune og Rauma Næringslag delt ut over 1000 tursekker.

Næringslaget sponset

Det er næringslaget som sponser sekkene.

– Hvis man skal oppnå noe med visjonen «verdens beste kommune for naturglade mennesker», så er slike tiltak som dette viktig. Det er et drypp i riktig retning, og vi tror at det kan bidra til at flere går på tur, sier Arvid Gjerde.

Han lover at også neste års 1. klassinger får sekk.

– Vi har tro på visjonen vår, så dette vil vi fortsette med i framtida, sier han.

– Viktig tiltak

Å dele ut tursekker var ett av de første tiltakene som ble satt i verk da visjonen ble vedtatt.

– Dette er et viktig tiltak som symboliserer kommunens visjon, og en fin oppmerksomhet fra næringsliv og kommune ved skolestart for alle 6-åringer, sier Lars Olav Hustad.

Det er Ane Marte Hammerø enig i.

– Vi ønsker selvsagt at disse ungene skal bli glade i naturen og fjella våre, og at dette skal gjøre at de enten ønsker å bli her, eller kommer tilbake etter studier. Det å være med på å bygge naturglede har vært en viktig oppgave både for næringslivet og for kommunen helt siden visjonen ble vedtatt – noe vi ser har hatt gode resultater, sier hun.

Leder i Rauma Næringslag, Arvid Gjerde, delte ut tursekker. Foto: Stine Vandevjen Olsen