Og de to guttene på første rad i foajeen på Isfjorden skole, var ikke de eneste som mente det. Rhythm and Blues bandet, Good Time Charlie, som siden 1995 har reist rundt og introdusert musikkstilen til de yngre, ble mottatt med åpne armer av elevene. Og det var ikke tvil om at musikkstilen og rytmen falt i smak.

– Rhythm and Blues har rykte på seg for å ikke forandre seg, men det prøver vi å gjøre. Vi lager litt vri og håper barna kan bli godt kjent med musikkstilen, sier Arle Hjelmeland som er vokalist og organisator for bandet.

Bandet regnes for å være et pionèrband for autentisk rhythm and blues og de har gitt ut 8 plater og to barneplater; «Draumeblues og blåsus» i 2013, og «Jubel og Skrubbsår» i november i fjor.

Den siste plata ble det spilt mye fra, og elevene på skolen, kunne tekstene utenat. Det ble det skikkelig trøkk av – på allsangen. Elevene ville ikke la bandet gå da de hadde spilt siste sangen, og ønsket dakapo. Men på en skolehverdag er det andre plikter som kaller og rektor Nyheim satte en høflig stopper for det. Men autograf-trøkket som kom fra elevene etterpå, var det vanskelig å gjøre noe med. Gutta var populære.

Bandet dro videre til kulturhuset der det ble holdt nok en konsert for de andre skolene og barnehagene i kommunen.

– Det som gjorde disse skolekonsertene mulig å få til, er takket være økonomisk støtte fra lokale banker og bedrifter, sier Frode Aarsbog,bookingansvarlig for Trollblues som disse skolekonsertene markerte starten på.

Bluesfestivalen starter i kveld på Rauma kulturhus der også Good Time Charlie vil spille. De vil avslutte kvelden, men i morgen kommer de ikke til Trollblues. Det er fordi de er nominert til Spellemannsprisen og må delta på det arrangementet i Oslo i morgen, lørdag.

Men det er variert program begge dagene og lørdagen starter allerede i totiden med Jam. Selve kveldskonsertene drar Frode Aarsbog med venner i gang.