En Facebook-aksjon oppfordrer nå Raumas innbyggere om å handle alle julegavene på Åndalsnes. Det er Hilde Kittang Alnes og Ragnhild Bakke som står bak aksjonen.

- Ideen kom etter at to butikker i sentrum nå har valgt å legge ned. Vi tenkte at nå må vi våkne opp, og fortelle hverandre hvor mye bra du kan få kjøpt på Åndalsnes. V må spre at det er mye fint å få kjøpt her, og at du får den hjelpa du trenger. Derfor utfordrer vi nå innbyggerne til å handle alle julegavene her, forklarer Kittang Alnes.

- Vil vi ha butikker i Rauma, så må vi bruke dem, legger hun til.

I skrivende stund, søndag formiddag, har over 200 trykket "deltar" på arrangementet. Alnes er glad for responsen aksjonen har fått.

- Det er mange som vil være med og som synes at dette er viktig, sier hun.

Hun håper at også butikkene vil bruke aksjonen til å fortelle om hva de har å by på.

- Det er inspirerende for oss som kunder at butikkdriverne står sånn på og jobber så hardt. Det er stor vilje blant butikkdriverne til å gi dette tilbudet til innbyggerne i Rauma, sier hun.

- Kjempebra!

– Det er kjempebra, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke om initiativet.

– Det er kjempemorsomt når folk engasjerer seg, og jeg tror at mye av handelslekkasjen kunne vært unngått hadde folk vært mer bevisst. Det blir vanskelig den dagen vi må kjøre ut av kommunen for å kjøpe en liter melk, for å sette det på spissen. Bruk den lokale butikken, så blir nok både utvalg og tilbud bedre etter hvert, sier reiselivssjefen.