- Både Rauma og Nesset var svært sterke kandidater, men detble dessverre ingen finaleplass til noen av dem. Vi håper delikevel fortsetter det gode arbeidet og satser hardt videre påfriluftsliv, sier Lill Haugen, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv

De tre finalistene er Evenes, Lier og Stavanger.

- Juryen har hatt en krevende oppgave med mange sterke kandidater. Vi har gått gjennom et omfattende materiale og sett at det er gjort et imponerende friluftslivsarbeid rundt om i mange kommuner i Friluftslivets år. Det har derfor vært vanskelig å velge mellom mange gode kandidater, men juryen har kommet fram til tre verdige finalister, sier Dag Kaas, styreleder i Norsk Friluftsliv og leder av juryen.

Hvem som vinner kåringen blir klart 1. desember.

- Disse tre kommunene har vært ekstra aktive i forbindelse med Friluftslivets år 2015. De har en bevisst satsing på friluftsliv, som helt tydelig preger måten kommunene tenker på. Dette ser vi både gjennom plandokumenter, egne tiltak og samarbeid med friluftslivsorganisasjonene. De har blant annet fulgt opp kravene som ligger i vedtaket om å være en Friluftslivets år kommune på en god måte, sier Kaas.