ÅIF lå bare poenget bak naboen i vest før seriekampen på kjent underlag, på kunstgress, fredag kveld. ÅIF øynet håp om å overta tabelltoppen med seier og full klaff i noen andre resultater.

Slik skulle det ikke gå. ÅIF-laget leverte ei flau forestilling ifølge klubbens eget nettsted. Der heter det også: «ÅIF hang med en halv omgang, men så sa Vestnes Varfjell takk for følget. ÅIF ble til tider overkjørt av ballsikre vestnesinger som hadde full kontroll på banen. ÅIF fikk lite til i en kamp som må gå i glemmeboken så snart som mulig».

Ti baklengs i 2. omgang

Hjemmelaget scoret tre ganger før hvilen; i det 18. 24 og 41. minutt. I løpet av 41 minutter i 2. omgang fant hjemmelaget vegen til nettmaskene hele ti ganger. Med andre ord ett baklengsmål i gjennomsnitt hvert fjerde minutt. Det må være lenge siden ÅIF har røket på et slikt nederlag. Og sluppet inn hele ti baller i eget mål i løpet av en omgang.

Thomas Kvisvik reduserte til 1-8 etter 73 minutter, på straffespark. i kampen som ble dømt av Henning Sunde og sett av 75 tilskuere.

Vinner bare hjemme

ÅIF vinner hjemme og taper borte. I løpet av sesongens seks første kamper har det blitt tre seire og tre tap. Alle seirene har kommet på eget gress, alle tapene har kommet på fremmed gress. ÅIF ligger på 7. plass, med ni poeng.

Førstkommende fredag kveld, den første kvelden i juni, spiller de heldigvis hjemme igjen. Men det blir tøft å ta tre nye hjemmepoeng når Kristiansund FK (KFK) kommer på besøk, et lag som også står med tre strake hjemmeseire og ett bortepoeng. Og ligger foran ÅIF på tabellen.