Den tidligere mangekjemperen ble nummer åtte i spyd på 43,12. Årsbeste var 44,87.

Jenta fra Isfjorden er igjen tilbake i moderklubben, men hun bor fremdeles i Oslo.

- Jeg vil kalle dette et seriøst comeback. Mitt første delmål var å bli blant de åtte som fikk kaste finale, sier Tove Beate som klarte det.

Hun hadde fire kast over 40 meter som var kvalifiseringskravet til NM.

Tove Beate var nok uten tvil den som har trent minst av helgens finalister i spyd.

– Resultatene vil avgjøre om det blir flere nasjonale mesterskap, sier Tove Beate som presiserer at den internasjonale karrieren nok er over.

Tove Beate tok NM-gull tre år på rad fra 2010 til 2012. Hennes personlige rekord på 56,73 gjør henne til fjerde beste kvinnelige kaster i øvelsen på norgesstatistikken gjennom alle tider. Trine Hattestad og helgens NM-vinner Sigrid Borge er blant dem som er foran henne på statistikken.

– Etter NM i 2013 var batteriene tomme, og jeg hadde mistet motivasjonen og gleden ved å kaste spyd. Det var ikke skader som gjorde at jeg ga meg. Mange av mine nasjonale konkurrenter har slitt med det. Jeg var bare lei, forteller jenta fra Isfjorden.

Mye teknikk

Tove Beate understreker at spydkast handler mye om teknikk.

-Jeg var litt spent på hva helgen ville bringe. Jeg må innrømme det. Jeg har trent en del, men tre års pause er mye presiserer hun.

Tove Beate har bodd 13 år i Oslo. Nå jobber hun som sykepleier.

- I min hverdag ligger det nå ingen muligheter til å satse internasjonalt som jeg en gang gjorde. Hva det blir til videre vet jeg ikke, men det handler mye om motivasjon, understreker hun.

Mange medaljer

Tove Beate har ni NM-medaljer på seniornivå. Hun har tre gull i spyd, men hun har også vært på seierspallen både i kule, diskos og mangekamp. Tove Beate har også deltatt i flere internasjonale mesterskap. Hun har også veldig mange medaljer både fra junior NM og UM (NM for yngre). Jenta fra Isfjorden er for lengst kommet ut av tellingen.

- Friidretten har alltid betydd mye for meg. Nå er jeg tilbake. Tiden vil vise hva det blir til fremover, avslutter hun.